Uppdatering

Tjenare alla monsterdiggare!

Uppdateringen på bloggen är inte den bästa just nu. Anledningen till detta är att jag började min utbildning i ljungskile i fredags. Så det har varit en hel del att göra. Men det kommer att bli bättre om ett par dagar, när man har kommit in i det.

Jag kan däremot berätta att från och med imorgon så kommer David Wilson att ta över efter L-O Mattsson, i Ljungskile SK. Därmed kommer även målvakten Niklas Svensson att göra comeback.

VIP Lounge

Här kommer jag att hylla diverse hjältar.
 Först ut att ta plats i VIP soffan är ingen mindre än den tyske fotbollsikonen, Andreas Brehme. I VM finalen 1990 i Italien, mötte Västtyskland-Argentina. Matchen såg ut att gå mot full tid, när tyskarna helt plötsligt får en straff.
 Med fem minuter kvar av matchen så kliver vänsterbacken Brehme fram för att slå straffen. Brehmes signum som fotbollsspelare var helt klart hans ruskiga vänsterfot. Han hade ett enormt löd i vänsterdojan. Förbundskapten Beckenbauer gav alltså Brehme förtroendet att slå straffen, pga vänsterbackens känsliga vänsterfot.
 Brehme tackade för förtroendet genom att kaxigt gå fram och slå straffen med sin högerfot! Straffen satt och Västtyskland blev världsmästare. En given plats i VIP rummet!
 
76271-52

Lika som bär


Här kommer några fler likheter.



76271-4976271-5176271-50


76271-4176271-40

Jan Boklöv - Vladimir Smirnov






Losers Lounge

Nej, det blir inget tyket om den fantastiske fyran Sven Nylander, även om det känns lockande.

Under följande rubrik tänker jag när andan faller på, uppmärksamma de hjältemodiga förlorarna. Nummer ett på min lista är Paolo Maldini.

I hemma-VM 1990 förlorar han i semin på straffar, 94 förlorar han finalen på straffar, 98 förlorar han kvartsfinalen på straffar och 2000 leder han EM-finalen med två minuter kvar att spela. Vad händer? Jo de släpper in en boll på övertid och förlorar sedan i förlängningen.
 Sedan när Italien gör sitt första slutspel på 16 år utan Maldini i truppen vad händer? Jo dom går och vinner hela skiten. På straffar naturligtvis. Maldini var en gentleman, en elegant lirare, en kämpe och ett föredöme för såväl lagkamrater som unga fans.

Tyvärr föll han offer för ödets ironi och fick aldrig vinna något i azurblå mundering, men han är i alla fall medlem nummer ett i Losers Lounge.

Förlåt Källén!


Mera läsning

Om det är någon som är intresserad av att läsa mer av det som jag skriver, så kan man surfa in på www.svenskafans.com. Därinne skriver jag om dansk fotboll. För att komma till den danska sidan, så måste man gå in via europeisk fotboll.

Snart går flyttlasset upp till bohuslän igen, då jag skall gå en tvåårig journalistutbildning i ljungskile.


Lika som bär

76271-2576271-29

                         AGIM KASTRATI                                                     JONATHAN BACHINI


                                                                                                           


76271-28

Tung förlust mot Kullavägen

Råå-Kullavägen  1-2 (0-0) 

 

Trots ett massivt spelövertag och mängder av målchanser så förlorade vi derbyt mot Kullavägen.
 
Vi tog tag i matchen direkt efter avspark. Kullavägen såg riktigt tröga och otränade ut. Redan efter fem minuter så skapade vi matchens första chans, då jag slog en boll över bortalagets försvar till en fristående Björn Janström. Men tyvärr blev avslutet för dåligt då Björn försökte sig på ett direktskott. Vi fortsatte att trumma på och stundtals så spelade vi riktigt bra.
 I matchens 20:e minut var det dags för målchans nummer två. Jag bröt ett anfall från bortalaget och slog bollen halvvägs från egen planhalva. Bollen hittade Daniel Nilsson som blev helt fri från mittlinjen. Men när ”Nisse” kom in i straffområdet så försökte han sig på en chipp, som gick över.
 
I detta läget så kändes det som att vi var det klart bättre laget och att det bara var en tidsfråga innan vårat ledningsmål skulle komma. Men den första halvleken förblev mållös. Hade vi haft en bättre skärpa i våra avslut så hade vi dödat matchen i den första halvleken.
 
I den andra halvleken så jämnade gästerna ut spelet. Det kändes som att många i vårat lag trodde att det skulle lösa sig, pga den stora dominansen. Om man börjar tänka i dom banorna så är det lätt att man går ner sig i kvalité, vilket brukar straffa sig. Mycket riktigt så tog bortalaget ledningen efter 15 minuter, på en kontring. Detta kändes riktigt tungt, då det var Kullavägens första målchans.
 
Men repliken på 0-1-målet dröjde inte särskilt länge. Tio minuter efter baklängesmålet så får våran vänsterback, Andreas Wadenhed efter en lång löpning från egen planhalva, bollen inne i deras straffområde. ”Andy” visar våra forwards hur man skall avsluta, då han trycker till bollen på ett tillslag över en liggande bortamålvakt.
 Efter utjämningen så böljar spelet fram och tillbaka och matchen är på väg att sluta oavgjord. Men med tre minuter kvar att spela så kommer Kullavägen till ett inlägg. Bollen hittar en fristående bortaspelare som nickar in bollen i mål över en passiv Daniel Hansson i hemmamålet.
 
En riktig kalldusch för oss, men detta är inte första gången som vi trots ett stort spelövertag inte får med oss alla tre poäng. Om detta hade varit den första gången så hade vi kanske kunnat skylla på oflyt. Men vi är oerhört ineffektiva, därför tar vi inte fler tre poängare.

Laget:

Daniel Hansson

Jesper Freij
Totte Bergdahl
Anders Delin
Andreas Wadenhed (ut85)

Dennis Hörstedt
Andréas Sundberg
Micke Larsson
Ronny Norell (ut60)

Daniel Nilsson (ut80)
Björn Janström

Avb:
Magnus Jönsson (in60)
Mattias Johansson (in80)
Jimmy Engström (in85)
Joakim Eriksson
Leif Nilsson

 

  

Hur man tar en förlust

76271-24

Jimmy Nordin är en av få som vet hur man tar en förlust!!!

"Man kan få hit en idiot"

76271-23

Röken har knappt lagt sig efter stjärnsmällen och uttåget ur kvalet till Champions League för de regerande svenska mästarna, när dom nu åker på nästa smocka. Efter Helsingborgsmatchen visar det sig att "Andrej Komac" i själva verket är
Victoria Svensson. Anledningen till att det tog sådan tid att upptäcka denna sexchockkupp sägs vara en serie av hemliga operationer.

Även andra spelare i truppen sägs ha påverkats, lagkapten Markus Johannesson säger:
"-Vi mår jättedåligt just nu". Mer än så vill han dock inte uttala sig.

Det uppges att de som är mest besvikna och chockade är Felix Magro och Stefan Batan, som uppenbarligen hade fattat tycke för Victoria. Även Abgar Barsom sägs uttrycka sin oro för att ha en kvinna i spelartruppen.

Huvudtränare/Sportchef/Headcoach/Manager och mysfarbror Kjell Jonevret väljer att inte kommentera händelserna ytterligare. Det ryktas dock att kontakter togs redan på 2004 då Kjell på smidigaste sätt försökte lägga ut dimridåer.

Derbyseger

Ramlösa - Råå  1-2  (1-1)


Vi startade matchen på ett bra sätt. Vi drog upp ett högt tempo, som hemmalaget hade svårt att hänga med i. Det dröjde bara tre minuter innan vi fick matchens första målchans. Det var Daniel Nilsson som kom loss på högerkanten. Med ett mycket bra inspel, hittade han en framstormande Dennis Hörstedt, som tyvärr avslutade rakt på deras målvakt.
 Fem minuter senare så var det dags igen. Magnus Jönsson hittade mig med en mycket fin djupledsboll, ut till vänster. Jag skar in i banan och tog mig förbi deras högerback innan jag avslutade tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.
 Men trots uteblivna mål så skulle vårat spelövertag ge utdelning. I matchens femtonde minut så fick Micke Larsson bollen, strax utanför deras straffområde. Micke fick god tid på sig och kunde lägga tillrätta bollen, innan han mycket behärskat placerade in bollen till vänster om hemmamålvakten.

Efter vårat ledningsmål så gick vi ner oss i tempo och i aggressivitet. Ramlösa vann i stort sett alla dueller på mitten och vi blev väldigt långa i vårat positionsspel. Det var därför inte alls orättvist att kvitteringen kom efter 35 spelade minuter.

Man kan sammanfatta den första halvleken som en medioker tillställning. Vi var det bättre laget i dom första tjugo minuterna, fram tills vårat ledningsmål. Efter det så var Ramlösa det bättre laget, halvleken ut.

Vi gjorde ett par förändringar till den andra halvleken. Bla så kom André Thunberg in på topp, Ronny Norell flyttades ner till vänster och jag gick in i mitten. Dessa byten fick en positiv inverkan på den andra halvleken. 

Vi startade den andra halvleken med ett kortare lag. Detta gjorde att vi kom närmare våra motståndare i försvarsspelet och vi kunde vinna mycket boll. Vi förbättrade även vårat passningsspel avsevärt. Vi rullade boll på ett mycket bra sätt och vi kom även till flera bra målchanser.

En kvart in på den andra halvleken så kom vårat ledningsmål. Jag fick bollen på mitten och chippade över deras backlinje. Bollen hittade Daniel Nilsson som blev helt fri mot deras målvakt. Målvakten valde att riva ner "Nisse" med en solklar straff som följd. Straffen slog våran inbytte mittback, Fredrik Håkansson mycket säkert i mål. 

Efter målet så fortsatte vi att dominera matchen. Vi radade upp målchanser och våran ledning var aldrig hotad.
 
Många i vårat lag gör en riktigt bra andra halvlek. Men för att nämna några så är Anders Delin och Dennis Hörstedt väldigt bra. Även André Thunberg gör ett mycket bra inhopp. Hade det inte varit för tre missade frilägen så hade han varit planbäst.

Daniel Hansson (ut20)

Jesper Freij
Totte Bergdahl
Anders Delin
Andreas Wadenhed (ut45)

Dennis Hörstedt
Magnus Jönsson
Micke Larsson (ut45)
Andreas Sundberg

Daniel Nilsson
Ronny Norell

Avbytare:

Leif Nilsson (in 20)
Fredrik Håkansson (in45)
André Thunberg (in45)
   


Filmklipp

Nedanstående filmklipp visar en ung Tobias Hysén. Filmen kommer från familjen Hyséns privata hemvideos.

Notera med vilken målmedvetenhet "Baby-Tobias" genomför sina övningar då han t om förvissar sig om att "domaren" ser honom när han ramlar.

Jag har har förgäves sökt Glenn Hysén för en kommentar, men han uppges tycka att sonens tilltag är "bedrövligt".



http://media.putfile.com/slimmebaby


Genrep

I måndags genrepade vi borta mot Åstorp, som är topplag i division tre.

Vi startade matchen på ett väldigt ängsligt sätt. Det såg ut som att vi var lite rädda för att möta ett division tre lag. Därför blev vi rejält tillbakapressade och vi fick jaga mycket boll.
 Det var därför helt rättvist att Åstorp tog ledningen efter endast femton minuter.
 
Efter den tunga matchinledningen så släppte det för oss och vi började att rulla boll. Vi jobbade oss in i matchen och vi skapade en hel del målchanser. I och med att vi höjde oss och spelade bättre, så växte självförtroendet. Det var framförallt våra yttermittfältare och forwards som skapade oreda för Åstårparna.
 Efter 30 minuter kom våran kvittering, genom våran högerytter, Dennis Hörstedt. Resterande kvarten så stod matchen och vägde, med ett visst övertag för oss.
 
I halvlek så gjorde vi tre förbestämda byten, med tanke på vårat tuffa schema som vi har haft efter uppehållet. Ut gick Janström, Ronny och Jag. Vårat spelövertag höll i sig i inledningen av den andra halvleken. Vi skapade en hel del målchanser, bla två frilägen som borde resulterat i mål. Förmodligen så var det vårat tuffa schema som gjorde att tröttheten började att ta ut sin rätt.

 Efter tjugofem minuter så tog Åstorp över matchen igen och vi började att se slitna ut. Det var därför inte så konstigt att hemmalaget kunde ta ledningen efter 30 minuter. Ganska omgående efter vårat andra baklängesmål så fick Micke Larsson sitt andra gula kort för dagen. Det gjorde inte saken lättare för oss att kvittera. Istället så fastställde Åstorp slutresultatet till 3-1, med en minut kvar av matchen.
 
Tycker att vi gör en bra match och vi börjar att hitta ett bättre spel, än det som vi presterade på vårsäsongen.  På lördag startar serien igen, med bortamatch mot Ramlösa.

Laget: Hansson - Jeppe, Janström, Delin, Totte - Hö, Micke, Jönsa, Sundberg - Nisse, Ronny

Välj Aik

Välj AIK. Välj ett lag från en stad som folk flyr från. Välj dem för att det inte finns något annat. Välj att skryta om den enda gång ni spelat i Champions League. Välj att skryta om hur ni nästan spelade jämnt mot Barca. Välj att köpa alla era bästa spelare från Västkusten.
Välj en tränare som inte bara mumlar men som är ryggradslös. Välj att annonsera ut att ni köpt Ali Gerba.
Välj att se hur Gerba går till IFK Göteborg. Välj att annonsera ut att ni köpt Stefan Batan. Välj att se Batan gå till Djurgården. Välj att spela offensivt ena året och köra på tokdefensiv nästa. Välj en klubb som vägrat att ge sina skadade spelare lön.
Välj att vara en supporter som i bästa fall är ett genetiskt experiment mellan råttor och hamstrar. Välj att ha en kortärmad tröja när det är vinter för att kunna spela hård. Välj en grotesk arena som allt som oftast gapar tom som fan. Välj att dricka bensin. Välj att gå runt med en gulsvart tröja. Välj att ha Pasqual Simpson som största legend. Välj att gråta framför kamerorna, för att sedan gå bärsärkagång när de stängs av. Välj att leva med en galge i arslet.
Välj att hålla på det lag som spenderat överlägset mest pengar på truppen i förhållande till lagets resultat. Välj att aldrig se fler än ett mål per match. Välj att ha en skinnhatt som modeideal. Välj att bua oavsett vilket beslut domaren tar. Välj att ha Mia Pettersson som största supporterprofil. Välj att bo i Solna. Välj ett liv utan glädje och passion. Välj att vara en utslagen och hemlös stackare.

Välj AIK.