DRÖMELVAN (2:a ½an av jan -07)

Jag, Jesper och Martin tar som bekant ut månadens fotbollslag. I mitt lag finns endast tre spelare kvar från första halvan av januaris världslag. Ni kan se mina vänners lag på deras bloggar. För att göra det enkelt för er kan ni länka er dit, ner till höger på min sida. Jag förstår dock om ni inte gör det. Det räcker att läsa mitt lag så är ni förmodligen nöjda. Well....

                                                

   Reina
                                                 (Liverpool)

                    Alves     Materazzi       Navarro      Evra
                  (Sevilla)      (Inter)           (Sevilla)    (Man-Utd)


                 C.Ronaldo    Cambiasso    Pizzaro   Kuyt
                 (Man-Utd)     (Inter)        (Roma)  (Liverpool)

                                     Crouch        Ibrahimovic
                                   (Liverpool)      (Inter)


            


Svensk musik

Hat flyter i mina vener. Det fullkommligt kryper i kroppen på mig. Anledningen är Grammisgalan, som sänds på tv4 i skrivande stund. Fan alltså, har svensk musik alltid varit så här dålig? Om inte, vad hände liksom? 

Härmed lovar jag mig själv att aldrig, och då menar jag fan aldrig, se på ett intressant tv - program tillsammans med folk som är obrydda eller i mitt tycke okunniga.

Det var en liten avstickare. Nu tillbaka till Grammisgalan. Carina Berg, Mando Diao, Snook, Veronica Maggio, Martin Stenmark, Sanna Bråding, BWO, Basshunter och Sunblock. Alla dessa varelser får mig att vilja spy, skrika, slå och bara hata. Samtliga har de förpestat ett av mina allra största intressen, musiken. Må de alla hava olyckliga musikkarriärer. Det kanske inte är programledarnas fel att de leder tillställningen? Men riktigt usla är de. Och riktigt irriterad blir jag bara jag bevittnar deras prestation, om jag nu kan kalla det så?


Spelare som försvann

76271-79

Han har rekordet för antal gjorda mål av en spelare i en VM-match. Dessutom vet han att en spelare inte gör ett helt lag. Möt Oleg Salenko.

Efter en bra start på karriären skrev Oleg Salenko på för Dynamo Kiev, 1990. Samma år skrev han på för spanska CD Logroñes. Där spelade han i två år innan det var dags för ett nytt klubbyte. Oleg Salenko gick då till Cordoba CF. Även det laget fick två år av Salenkos tjänster. Det var här han blev uttagen i det rysska landslaget som skulle till USA och erövra världen, 1994.

Men någon världserövring blev det inte för ryssarna. Två förluster, mot Brasilien och Sverige, innebar en betydelselös match mot Kamerun, som avslutning på äventyret. Det var då Salenko slog till på riktigt. Innan Kamerun - matchen hade han gjort ett mål, mot Sverige.

För att citera Albert Svanberg. " Oleg Salenko gjorde 1-0....Och Oleg Salenko gjorde 2-0....Och 3-0.....i sin sjunde landskamp sköt Salenko tre mål på en halvlek....Och det var ändå bara början.
Kommer någon och möter, jajemensan är det inte Salenko igen.
Salenko vill ha bollen, får den, och nu har han läge igen och han rullar in sitt femte mål, ta mig sjutton!
Salenkos fem mål i en och samma match var inte bara nytt VM - rekord utan förde Sverige definitivt vidare till åttondels - final."

Han gjorde alltså sex mål på tre VM - matcher. Och det i ett lag som inte gick vidare från gruppen. De sex målen gjorde även att Salenko, tillsammans med Hristo Stoitchkov, vann turneringens skytteliga.

Plötsligt fick klubbarna upp ögonen för ryssen. Och det var den spanska storklubben Valencia som "slog till" och köpte han från Cordoba efter VM. Tyvärr, för Valencias del.

För om sanningen ska fram hade Salenko varit med och mött ett Kamerun som spelade i protest. Det var på grund av ett bonuskontrakt de inte fick igenom som laget inte var särskilt spelsugna mot Ryssland. Men visst, jag ska inte ta ifrån honom den fantastiska prestation som han faktiskt gjort. Trots allt har han skrivit in sig i historieböckerna med sex mål på tre matcher - en bragd.

I Valencia floppade han rejält och de sålde honom vidare till Glasgow Rangers, där fiaskot fortsatte. Till slut tog karriären slut i Istanbul, 2000, på grund av hälsoproblem.

Men han gav sig inte utan skrev på för polska Pogon Szczecin. Där gjorde han bara en match på grund av övervikt. Han var helt enkelt för tjock för att spela toppfotboll.

Salenko fick bara göra nio landskamper, varav den sista var för Ukraina. Efter den matchen försvann han från fotbollen, för gott.

Spelare som försvann

Visst är de intressanta. Fotbollsspelare som slår igenom och tar oss åskådare med häpnad, för att sedan försvinna helt. Poff. Efter ett tag undrar vi vart de tagit vägen. Och ingen har något bra svar.

Vad vill jag då uppnå med denna inledning?
Jo, jag har tänkt att följa upp och granska fotbollsspelare som jag själv undrar, vart tog han vägen? Vad hände sen?

Först ut är ingen mindre än Salvatore Schillaci.


76271-78

Salvatore Schillaci  var den stora överraskningen i Azeglio Vicinis VM-trupp 1990.  Roberto Baggio, Gianluca Vialli och Andrea Carnevale bedömdes på förhand ha större chanser att lägga beslag på forwardsplatserna än Schillaci.

Första matchen mot Österrike satsade Vicini på Carnevale bredvid självklare Vialli. Men det stod länge 0-0, trots stort italienskt övertag och många ögonbryn höjdes säkert när Vicini bytte ut Carnevale och istället släppte in den orutinerade Schillaci. Matchen mot Österrike var hans andra i den italienska landslagsdressen. Han kom in i den 74:e minuten och fyra minuter senare hade han gjort sitt första landslagsmål och Italiens segermål i den viktiga premiärmatchen.
Vialli och Carnevale fick dock förtroendet att starta även i den andra matchen mot USA. Även i den byttes Schillaci in i andra halvlek, dock utan att hamna i målprotokollet.
Italien var redan klara för nästa omgång inför tredje gruppspelsmatchen mot Tjeckoslovakien och Vicini lät den oprövade duon Schillaci och Baggio inleda på topp. Utdelningen lät inte vänta på sig. Redan i nionde minuten gav Schillaci italienarna ledningen och även Baggio tackade för förtroendet genom att bli målskytt i matchen som Gli Azzurri vann med 2-0.

VM 1990 i Italien minns man i arrangörslandet som ”Le notti magiche de Totó Schillaci”. Totó Schillacis magiska nätter. För nu rullade den osannolika framgångssagan bara på för Schillaci, som nu blivit Totó med hela italienska folket. Inte bara hans sanslösa effektivitet framför mål utan hans intensiva uppenbarelse på planen, hans stirrande ögon och hetsiga gester älskades av landsmännen. Från Tjeckoslovakien-matchen och framåt gjorde Schillaci mål i varje match. Första målet i 2-0-segern mot Uruguay i åttondelen, enda målet i kvartsfinalsegern mot Irland, 1-0-målet i semin mot Argentina.

 Men där tog Italiens segersvit i hemma-VM slut. Argentina kvitterade och vann sedan efter straffar. Men i sagan om Salvatore Schillaci fanns ett kapitel kvar att skriva denna sommar med sina magiska nätter.
Det var i bronsmatchen mot England. Baggio hade givit italienarna ledningen i mitten av andra halvlek, men med bara 10 minuter kvar kvitterade David Platt. Fem minuter senare fälldes Schillaci av backen Paul Parker och Italien fick straff.
Salvatore Schillaci hade gjort fem mål i turneringen och inför bronsmatchen delade han ledningen i skytteligan med tjecken Thomas Skuhravy. Om han bara gjorde ett till skulle den ensamma segern i skytteligan med all säkerhet vara hans. Om det var därför han fick slå straffen är osäkert. Men han gjorde det och han gjorde det på samma sätt som kännetecknat hans spel i hela turneringen. Kraftfullt och bombsäkert. Italien fick ett brons i sitt hemma-VM och italienarna skanderade ”Schillaci för president”. Han kröntes med tituleringarna turneringens bäste målskytt och turneringens bäste spelare.
 
Efter straffmålet mot England blev det bara ett mål till i landslaget för Totó Schillaci, i en EM-kvalmatch mot Norge på Ullevål som italienarna förlorade med 1-2. Det var ett knappt år efter VM-succén. I ligan hade Schillaci kommit tillbaka med en helt annan status än innan VM. Plötsligt hade varenda mittback i Serie A honom som sitt främsta bevakningsobjekt. Man mot man-markering blev vardagsmat och dessutom förföljdes han av skador. Under de två säsonger som Schillaci spelade i Juventus efter VM blev det bara tio mål. Inför säsongen 1992/93 gick han till rivalen Inter. Då hade han inte spelat en landskamp på ett helt år och det visade sig att den träningsmatchen mot Bulgarien i Sofia blev den sista av hans blott 16 i italienska landslagströjan.
 
Det blev två år för Schillaci i Inter, men ingen succé. Skadorna fortsatte att förstöra för honom och målskörden i Inter stannade på elva mål. Det var som om hans berömda målsinne helt plötsligt runnit av honom.
 
Hösten 1994 skulle Salvatore Schillaci snart fylla 30. Inter ville inte ha honom längre och säkert tänktes tanken att helt sluta med fotbollen. Men Schillaci fick till slut möta en ny vår, även om den låg väldigt långt borta.
I slutet av 1994 debuterade han för Jubilo Iwata och blev därmed förste italienare i J-League. Och där hittade han tillbaka till sitt gamla målsinne. Skadorna fortsatte visserligen att störa men under sina säsonger i Jubilo gjorde han 56 mål på 78 matcher. Kanske inte några magiska nätter à la 1990, men han var fortfarande tillräckligt bra för att vara en av de största stjärnorna i Japan. 1999 slutade Salvatore Schillaci definitivt med fotbollen och flyttade tillbaka till sin barndoms Palermo. Där driver han nu en fotbollsskola för ungdomar. Vem vet, en dag kanske även han hittar en talang i ett gathörn.

Fakta Salvatore Schillaci
Född: 1 december 1964 i Palermo, Italien
Klubbar som proffs:
1982-1989: Messina 219 matcher – 61 mål
1989-1992: Juventus 90 matcher – 26 mål
1992-1994: Inter 30 matcher – 11 mål
1994-1997: Jubilo Iwata (Japan) 78 matcher – 56 mål
Landskamper:
1990-1991: 16 matcher – 7 mål

Kuriosa
Efter sin karriär som fotbollspelare har Salvatore Schillaci fört en ganska tillbakadragen tillvaro med sin fotbollsskola. Några undantag finns dock. Under 2005 deltog han i ett italienskt kändis-Robinson ”L’Isola dei famosi” tillsammans med ett tiotal andra italienska berömdheter av olika rang (ingen som är känd av gemene man i Sverige). Året dessförinnan hade han dykt upp i andra televiserade sammanhang, i en reklamfilm för det irländska ölmärket Smithwicks.

Skolarbete

Denna veckan har vi gjort tidning i skolan. Därför har bloggandet blivit lidande. Men trösta ej kamrater. Här kommer två artiklar som jag gjorde i tidningen.


Anfallarna ska föra LSK till Allsvenskan

De har skjutit upp lag till Allsvenskan. Nu förs de samman och bildar ett av seriens giftigaste anfallspar. Jörgen Wålemark och Mattias Gravem vet vad som krävs för att ta steget till Allsvenskan.
 – Jag gick till Ljungskile för jag ser en väldigt stor möjlighet att vinna serien, säger Mattias Gravem.

 

Försäsongsträningen är i full gång för Ljungskile SK. Laget har fått behålla förra årets stomme och har kryddat truppen med spännande nyförvärv. En av lagets nya spelare är Mattias Gravem. Mitt i förra säsongen gick han från GAIS till Qviding. Tanken var att han skulle rädda kvar laget i Superettan. Det misslyckades. Ändå gjorde Mattias Gravem det han blev värvad för. På tretton matcher för bottenlaget gjorde han åtta mål.

 – Nu när jag spelar i ett bättre lag kommer jag att göra fler än åtta mål.

Tillsammans med Jörgen Wålemark bildar Mattias Gravem ett anfallspar där båda varit med och fört upp lag till Allsvenskan. Och det märks på dem att något stort är på gång i Ljungskile.

 – När jag gick upp med GAIS för två säsonger sedan hade vi ett riktigt bra lag. Årets Ljungskile håller jämna steg med det laget vi hade då.


 

När han berättar hur de kommer komplettera varandra på planen lägger Jörgen sin arm runt honom och meningen avbryts med ett skratt. Att de trivs ihop framgår tydligt.

 – Jörgen är en bra fotbollsspelare med mycket rutin. Han är en väldigt målfarlig och klok spelare som jag kommer ha stor nytta av.

Jörgen Wålemark är lagets kapten och den spelaren i laget som verkligen personifieras med Ljungskile SK. Kan någon jämföra årets trupp med tidigare upplagor, är det just Wålemark.

 – Truppen är mycket starkare i år. Det märks på killarna att det är konkurrens på de flesta positionerna. Alla är fokuserade och inställningen är bra.


 

När Ljungskile kvalade sig till Allsvenskan 1996 var Jörgen Wålemark en av lagets viktigaste spelare. Den säsongen gjorde han sjutton mål och många klubbar fick upp ögonen för honom. När Ljungskile spelade allsvensk fotboll året efter fanns han inte med i laget. Han hade valt att pröva lyckan i det norska laget Lilleström.

 – Klart jag kan ångra mig ibland. Det hade varit speciellt att spela för Ljungskile i Allsvenskan. Men än är det inte kört.

Värvningen av Mattias Gravem är Jörgen Wålemark glad över. Han ser honom som ett ytterligare hot mot motståndarlagen.

 – Med Mattias snabbhet kommer vi kontra in en hel del mål. Han är väldigt snabb och målfarlig.

Samtidigt som Jörgen berättar om årets trupp utstrålar han glädje och självsäkerhet. Tretton mål förra säsongen ska bli fler i år.

 – Ja, det måste jag klara.

Jörgen Wålemark och Mattias Gravem ska göra vad de förts samman för – skjuta upp Ljungskile till Allsvenskan.

76271-77



Kärlek på distans

Förhållanden kan ibland vara problematiska. De kan också vara alldeles, alldeles underbara. Flera elever på Ljungskile folkhögskola lever med distansförhållanden. För många av dem förvandlas underbara helger till vardagar fyllda av längtan och saknad efter sin älskade. Hur är det att leva med ett distansförhållande? Hur håller man förhållandet vid liv?

 

Nils Lindgren är 23, och går alif på Ljungskile folkhögskola. Han vet hur det känns att leva med ett avståndsförhållande. Det var i somras, när han började sin utbildning, som han träffade sin flickvän på skolans internat.

 – Ja, hon gick musiklinjen. Vi hittade varandra snabbt. Tyvärr hoppade hon av utbildningen, berättar han.

Nils flickvän, Elisabeth, valde att flytta tillbaka till sin hemstad Lund. Den tidigare dagliga relationen försvann och numera träffas de varje helg. Oftast är det Nils som får besök på skolan.

 – Det är en speciell situation. Känslan är väldigt bra när vi träffas. Däremot är det jobbigt när hon åker ifrån mig. Det tar inte lång tid innan jag börjar sakna henne jättemycket.


Trots den påfrestande känslan att åka ifrån varandra försöker Nils se positivt på situationen.  

Han berättar att deras möten väger över det jobbiga i att vara ifrån varandra.

 – Visst är det jobbigt att sakna henne men jag ser saknaden som ett positivt tecken, ett slags bevis på hur mycket jag tycker om henne. Sedan när vi träffas så är det kvalitetstid.

Med hjälp av telefon håller de ändå daglig kontakt. De pratar varje dag mellan 15 ­– 45 minuter. Men att höra sin partners röst och inte få se henne är inte alltid lätt.

 – Hon hör direkt på mitt tonfall när jag tycker det är jobbigt att sakna henne. Jag blir tyst och tänker lite för mycket, lite frånvarande helt enkelt.

Något som hjälper Nils och Elisabeth i deras relation är framtiden. Att blicka framåt och planera gemensamma saker är viktigt.

 – Hon vill läsa upp betyg på Komvux samtidig som jag studerar i Ljungskile. Sedan vill vi resa, innan vi båda tänkt plugga vidare. Det hade varit väldigt skönt att åka iväg med henne efter mina studier.


Den viktigaste saken, enligt Nils, är att man måste lita på varandra. Deras tillit gör att svartsjuka inte existerar i förhållandet. Han är dock medveten om att detta kan vara ett problem för andra distansförhållanden. När par inte träffas ofta kan de inte alltid veta vad deras respektive gör. Därför tycker Nils att man måste lita på sin älskade för att förhållandet ska fungera.

Nils Lindgren har svaret på dansbandet Vikingarnas gamla dänga, Kan man älska någon på avstånd.

 – Ja, det kan man.


Varför Magnus Hedman förmodligen hatar Henke Larsson

När Magnus Hedman gick till en av världens mäktigaste klubbar, Chelsea, var det många som höjde på ögonbrynen. Medan större delen av svenska folket skakade på sina huvud åt övergången så gick Hedman själv runt med sitt drygt självgoda leende. Övergången hausades snabbt upp i Sverige, vilket förmodligen var Hedmans förhoppning. Att Magnus Hedman älskar uppmärksamhet är ingen hemlighet. Han har alltid velat vara i centrum. Jag minns för ett par år sedan när han var gäst i Sen kväll med Luuk. Det var samtidigt som det svenska fotbollslandslaget var samlade i Stockholm. Programmet gick ett par dagar innan en viktig landskamp. Där satt då Hedman tillbakalutad i studion med det där leendet. När Kristian Luuk frågade Hedman om vem han umgås med i landslaget, var han inte sen med att svara.
"Ja, vi e ju några stycken som brukar umgås. Men mestadels är det jag och Henke som brukar hitta på saker".
Säkert Hedman. Vilket ljug. Varför? Jo, för han vill vara bland de största. Och han vill att folk ska tro att han är omtyckt. På morgonen efter han suttit hos Luuk och berättat om sig själv var det dags för hotellfrukost med landslaget. Givetvis hade alla landslagsspelarna suttit bänkade framför tv:n, kvällen innan, och tittat på Sen kväll med Luuk. När Hedman kommer ner till frukosten höjer Henke Larsson sin röst med en uppmaning till sina bordskamrater. "Kan ni akta er, jag vill sitta med min kompis Magnus Hedman".

Som bekant försvann Hedman från fotbollen, för ett tag. Men med hjälp av fotbollskunnande och smidiga danssteg var han en ständig åkomma i rampljuset.
Som det kanske märks är jag inget stort fan av Magnus Hedman. Därför var det inte långt i från att jag spydde galla när Chelseas intresse för honom nådde den svenska journalistkåren. På sportspegeln kunde man se honom komma upp från en rulltrappa med sitt leende. Jag kunde hålla med om att övergången kom som en chock och att det var, lite, häftigt. Men han blev värvad som fjärdemålvakt. Självklart visste Hedman att han skulle bli oerhört uppmärksammad under en längre tid.

Det var då det hände. Precis när jag var som mest irriterad. Magnus Hedman fick smaka på sin egen medicin. Att han en gång i tiden ville vara god vän med Henke Larsson slog tillbaka på honom. Och det är därför Magnus Hedman, förmodligen, hatar Henke Larsson.

När ryktet om att Henke Larsson var på väg till Manchester United startade, hände något. I takt med detta blev inte Chelseas, svenska, fjärdemålvakt lika intressant för den svenska journalistkåren längre. Plötsligt var det Hedmans låtsaskompis som stal all uppmärksamhet. Att Henke gör bra i från sig i Manchester United det vet vi. Men vad fan gör Hedman i Chelsea?
Men det är klart. Han kan ju alltid ta på sig dansskorna igen.


Veckans chef....

....går till Adam Strandman.
Adam är en av de skönaste personerna jag någonsin träffat. Hans brinnande intresse för det militära, blåvitt och Färjestad är imponerande.

Denna veckan har vi redigerat i skolan. Med redigering följer rubriksättning. Adam är kung på rubriker. Jag tänkte berätta om två underbara rubriksförslag som han haft.

Den första artikeln handlade om en svensk handbollsspelare. Tjejen (jag tror hon heter Sara Andersson) har gjort riktigt bra ifrån sig i sitt norska klubblag. Så bra att förbundskaptenen, Ulf Schevert, valt att ta ut henne i landslaget. Det bör tilläggas att hon var med i Sveriges landslag för tre år sedan.
Adams underbara rubrik blev : Sara Andersson slut som artist

En annan artikel handlade om en thailändsk kvinna som kan blivit inlåst i en källare av ett par från Kungsbacka. En förundersökning om detta har börjat. Adams rubriksförslag var: Thaislav inlåst i källare.
När våran lärare frågade Adam om han har belägg för detta i texten, att hon är slav, och om han inte tror att den thailändska kvinnan blir upprörd om hon blir kallad för slav i tidningen. Då gav Adam svar på tal och sa att, Det förstår väl inte hon. Hon e ju från Thailand.

Vad ska man säga? Adam Strandman är helt underbar!



Dagens låt, We can't go on like this med TheBends.
Man kan lyssna på låten på deras hemsida. Andra låten högst upp på deras startsida. LYSSNA!
www.thebends.info 

Today is a good day....

....som Anna Ternheim sjunger.

 

Anledningen är att jag gjort klart med praktik. Jag kommer att vara på GöteborgsPostens sportredaktion.

 

Jag är riktigt nöjd med att få göra två veckors praktik på sveriges största morgontidning.


Missa inte...

Vad ni än gör på lördag, missa inte The Office. Det är dags för seriens bästa avsnitt. Har ni aldrig tagit del av denna fantastiska serie så se till att göra det nu på lördag. I det stundade avsnittet är, legenden, idolen, hjälten, chefen alla vill ha, eller förebilden om ni så vill, David Brent i högform. Avsnittet är förmodligen det bästa en serie någonsin åstadkommit.

76271-75


76271-76

Lika som bär

76271-7176271-73
  Martin O'Neill (Tränare-Aston villa)   Eugene Levy (pappan i American Pie)

Världslaget - december

Jag, Martin och Jesper har startat en liten utmaning. I slutet på varje månad ska vi ta ut månadens bästa fotbollslag. Eftersom Martin lagt ut sin bästa uppställning från december så känner jag att det är dags för mig att göra likadant. Om ni är intresserade av Martin och Jespers lag kan ni länka er in på deras bloggar. En liten bit ner på min högra sida hittar ni deras blogglänkar.


 

                                      Canizares
                                      (Valencia)

Pannuci  Ferdinand     Alves     Evra
(Roma)   (Man-Utd)   (Sevilla) (Man-Utd)

Mancini   Carrick    Stankovic  C.Ronaldo
(Roma)  (Man-Utd)  (Inter)       (Man-Utd)

                  Totti          Drogba
                (Roma)    (Chelsea)

 

 

 

 


76271-70
Francesco Totti har
imponerat i december


Underbar intervju med Patrick Ekwall

Ronnie Sandahl. Så heter den fantastiska journalisten som intervjuade TV 4 krönikören Patrick Ekwall.
Jag säger som Eva. Detta är dagens måste. Ronnie Sandahl is the man!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,974718,00.html

Fortsättning på nyckeln

Ni som läst mitt tidigare inlägg om Adam Strandman och nyckeln, här kommer en liten fortsättning.
När jag slutade skolan förut gick jag till mitt internatboende. Jag bor i en byggnad som har fyra våningar. Högst upp, på sviten, bor jag. Hur som helst. När jag går in i byggnaden, som för övrigt heter Hakegården, ser jag att någon har fäst ett papper på den stora anslagstavlan. På A-4 pappret står det; Nyckel!
Inget mer, bara Nyckel! 
Jag vet inte vem som gjort denna lapp. Jag vet heller inte om det är någon som har efterlyst sin försvunna nyckel. Men med tanke på morgonens underligheter så "ploppar" det upp en mängd roliga tankar i mitt huvud.

Lite mer nötter:

God dryck + Bränsle = Kändis

Slangord för könsorgan - e + tonårsproblem - ne = Efternamn till en fotbollsspelare

Kyrklig ledare + Det kan du vandra på = Efternamn till en hockeyspelare

Förnamn på känd skådespelare som man kan se i Nyckel till frihet + Kan driva fram ett fordon = Kändis

En annorlunda väckning

Mmm, sovmorgon. Det var min sista tanke innan jag somnade i går. Fan vad fel jag hade. Jävla telefon var min första tanke i dag. Min andra tanke var, vem fan ringer nu?!
 - Nyckel! Har du min nyckel?!
Adam Strandman är det jag hör i luren.
 - Va, vaddå nyckel?
 - Aaaa, nyckel. Min rumsnyckel, har du tatt den?
 - Nej Adam, hur skulle jag kunna tagit din rumsnyckel över natten?
 - Ok, taget!
När Adam säger taget menar han, tydligen, hej då. För nu var han inte längre kvar i luren. Fan, nu kan jag inte somna om. Istället tänker jag på hur han lyckats tappa bort sin rumsnyckel. Han måste ju använt sig av den i går kväll, när han skulle in på sitt rum för att sova. Har han rent av gått i sömnen i natt?

En timma senare möter jag Adam i vårat klassrum. Samtidigt som jag är irriterad för att han väckt mig från min planerade sovmorgon, är jag också väldigt nyfiken på hur det gått med den där nyckeln. Jag känner att jag måste fråga. När min fråga når honom börjar han skruva sig på stolen han sitter på.
 - Aaaa, den va borta först. Men sen hitta ja den under kudden. Det va rätt marigt.

Hmm, det dyker upp ett tiotal frågor i mitt huvud. Men det kanske är lika bra att låta bli....


Dagens nötter:

Annat ord för häst - o + i = Efternamnet till en fotbollsspelare.

Skulle nog Tyson sagt om han skulle förklarat en träff + Annat ord för att skratta milt = Person som inte har med sport att göra.

Gott att äta på fest - s + träd = Smeknamnet till en fotbollsspelare

Kan småbarn ha på sig - e + godiskola märke + mitt smeknamn - kan = Efternamnet till en fotbollsspelare

Hur märklig är Dulee Johnson?

Att Dulee Johnson inte har alla hemma har jag förstått. Detta tar ändå priset. När jag inte trodde det gick att bli dummare upptäcker jag killens säregna hemsida.
http://www.duleejohnson.com/private/index.php

Här följer några rader av det han själv skrivit;

"Super star Dulee Johnson has many friends. But one of them, Samir Danhag really stands out. Samir is a special guy. He is not a football fan and he became a friend of the Liberian star because he loves Dulee's personality. "I like Dulee because he is a good person , not because he's a football player because, you know, I am not interested in football."

"Everywhere in the Swedish capital, Stockholm where the club is based the news of Dulee's staying was a big one. Some groups of fans had a party on Friday night to celebrate the deal."

Chippen klar för Roma

Christian "Chippen" Wilhelmsson blev i dag klar för Roma. Den italienska klubben lånar honom säsongen ut. Men i kontraktet finns en köpklausul på ytterligare fyra år.

Personligen är jag nöjd med värvningen, romanista som jag är. Felet med "Chippen" är att han oftast inte har huvudet med sig. Jag tror dock att Spaletti, Romas tränare, är rätt man att få ordning på honom.
Jag tror också att han kommer passa bra in som ytterforward i Romas spelsystem, 4-3-3. "Chippen" kommer konkurera med "brassarna" Mancini och Taddei. Därför tror jag han kommer få det tufft och till en början kommer få sitta på bänken. Om "Chippen" kan skärpa sig och ha tålamod tror jag han kan lyckas. Alltså, en bra värvning för Roma och framförallt bra för "Chippen".

76271-6876271-67


Ett vanligt samtal med Adam

I dag ringde Adam. Jag har inte pratar med Adam sedan sista skoldagen, innan vinterlovet. Vanligtvis när det ringer på min telefon trycker jag på den gröna luren för att svara, vilket jag gjorde när Adam ringde. Sedan svarade jag, vilket jag också vanligtvis gör, med mitt namn.
 - Andréas....
 - HOCKEY!!!
Aj, det ekar till i mitt vänstra öra. Jag får inte ens ett ”Tjenare” eller  ”Hur e läget”. Jag står som ett frågetecken med luren intill mitt öra.
 
 - Vad menar du, säger jag.
 - Aaaa, Hockey. Ska du med på hockey? De e ju Frölunda-Färjestad den 15:e februari.
 - Jaha, ok, säger jag lite förundrat. Men det är ju över en månad kvar. Kan vi inte prata om det när vi börjar skolan, på måndag?
 - Taget..........
Det blir tyst. Jag försöker med ett hallå, för att se om Adam är kvar i luren. Men tydligen hade VI avslutat samtalet. 

The Bends på Hultsfred

Rösta fram The Bends till Hultsfredsfestivalen. Gå in via länken och gör detta nu! I skrivande stund har de fått 67 röster.

www.snarthultsfredsfestival.net/onska.php

The Bends hemsida hittar ni här;

www.thebends.info