Radio

Eftersom vi sänder radio varje dag denna veckan så kan man tyvärr inte längre höra mig som programledare. Just nu kan man höra mig som nyhetsuppläsare. På torsdag kommer jag vara programledare igen.
Så ligger det till.

Programledare i radio

Om man vill höra när jag är programledare i radio så kan man göra det här,  www.ljungskilenyheter.se
nästan längst ner på sidan, till vänster står det Repris md JL 1. Där trycker man för att lyssna.

Social verksamhet i landet "lagom är bäst"

Jag tycker att fotbollsgalan var riktigt dålig i år. Rami Shaaban tycker jag var den enda som var värd sitt pris ( bland herrarna ).
 
Petter Hansson - årets försvarare, gjorde inte en match från start i VM och spelar i ett inte allt för bra lag. Att göra två bra EM - kvalmatcher, varav den ena mot Island borde inte räcka för att bli årets försvarare.

Tobias Linderoth - årets mittfältare, riktigt konstigt med tanke på att Fredrik Ljungberg fick Guldbollen! Ljungberg fick Guldbollen för att han är Sveriges bästa fotbollspelare. Därav borde Ljungberg rimligtvis vara den bästa mittfältaren.

Årets anfallare - Markus Allbäck, känns väldigt baserat på den senaste tidens insatser. Visst är det bra gjort att göra mål på Manchester United och Spanien. Men jag tycker ändå att Henke borde fått priset. Vinna La liga och Champions League slår högre än Allbäcks prestationer.

Årets tränare - Magnus Haglund. Visst han tog sitt Elfsborg till SM - guld. Men enligt mig borde priset gått till Rickard Norling. Att som nykomlingar vara med och slåss om guldet in i det sista är stort. Sedan har Norling haft ett "sämre" material att jobba med.

Guldbollen - Fredrik Ljungberg. Att Ljungberg fick guldbollen känns ändå ok. Men jag hävdar fortfarande att Henke borde fått utmärkelsen. Ser man på prestationer så har Henke uppnått mer än vad Ljungberg gjort.

Bland damerna är kommentarerna överflödiga. Att inte Marta var nominerad till årets forward och årets spelare säger det mesta. Det är svårt att ta damerna på allvar. Dom borde ha en egen liten gullig gala där dom kan kramas och sjunga ut sina tacktal.


Intervju med Petter Hansson

76271-55


Då är det dags för den tredje intervjun på bloggen. Petter Hansson är målvakt i handbollslaget IFK Skövde. På meritlistan har han 15 junior och 4 ungdomslandskamper för Sverige. Här berättar han om sitt liv på och utanför planen, målsättningar och vilka han tror vinner SM – guld.


 Berätta lite om din karriär.
 – Jag började spela handboll i en liten klubb från Stockholm som heter Handens SK. Därefter gick jag vidare till Tyresö IF innan flyttlasset gick till Uddevalla. I Uddevalla spelade jag för Kroppskultur i fem år. Jag har varit i Skövde 1,5 år.

 Hur var det att flytta från Stockholm i tidig ålder?
 – Det var en stor omställning. I början var det riktigt tungt. Det tog ett tag innan jag kom in i kompiskretsar. Jonathan Gniste som jag spelade med i Kropps var snäll och tog hand om mig i början. Vi hängde hemma hos honom mycket. Jag kommer ihåg att hans polare, Falk, var inneboende där. Han bodde på en tältsäng.

Saknar du något med Stockholm?
 – Bara min familj. 

Vad tycker du om Uddevalla?
– Det är en grymt bra stad. Den har allt. Närheten till havet och att folk är avslappnade och trevliga är de bästa sakerna med Uddevalla.

 Berätta lite om dina fem år i Kropps.
 – Som jag berättade tidigare var det tufft i början. Men när Thomas Franzén tog över efter Peter Kanth som tränare då lossnade allt. Från sommaren 2002 tills det att jag flyttade från Uddevalla var mina bästa år i mitt liv. 

Skulle du kunna tänka dig att spela för Kropps i framtiden?
 – Absolut. Jag har alltid gillat föreningen.

 Vem är den bästa tränaren du haft och motivera gärna varför.
 – Thomas Franzén. Han har en förmåga att få ut det bästa av alla sina spelare. Sedan är han riktigt bra på att skapa prestationer utan större resurser. Det har han bevisat i flera klubbar.

 Hur ser din livssituation ut?
 – Jag är singel och bor själv i en lägenhet i Skövde.

 Beskriv hur en vanlig dag ser ut för dig.
 – Jag går upp klockan sju. Det första jag gör är att duscha innan jag äter frukost. Jag älskar att duscha på morgonen. Sedan börjar jag mitt jobb som elevassistent klockan åtta. Jobbar fram till ett ungefär. Då går jag hem och äter innan det är dags för träning klockan fyra. Efter träningen brukar jag antingen åka hem och ta det lugnt, åka till stan och fika eller åka hem till någon kompis och se på film.

 Vad är det bästa med staden Skövde?
 – Jag tycker att det är en fin stad som är växande. Med växande menar jag att det byggs mycket nytt.

 Vad är det sämsta då?
 – Att det är långt till vattnet. När jag bodde i Uddevalla kunde jag sätta mig i bilen och fem minuter senare var jag vid havet. Det saknar jag.

 IFK Skövde är ett etablerat topplag i svensk handboll. Under 2000 – talet har klubben oftast placerat sig topp fem varje år. Vad tror du det är som gör IFK Skövde till ett av Sveriges bästa handbollslag?
 – Träningskultur och organisation är två viktiga saker tror jag. Sedan har klubben elittänkande och en välskött ekonomi.

 Hur många år har du kvar på ditt kontrakt?
 – Jag har ett år kvar.

 Vart vill du spela efter ditt kontrakt går ut?
 – Jag skulle vilja prova att spela för en utländsk klubb. Men bara om jag känner mig socialt mogen till att flytta utomlands.

 Vad har du för målsättningar?
 - Att få spela för en bra europeisk förening.
 
 Det är vanligt att svenska handbollsspelare väljer att spela i den danska ligan för att de får bättre betalt där. Hur ställer du dig till det?
 – Jag kan förstå om man flyttar till Danmark för att börja i ett bra lag. Men jag skulle aldrig flytta till Danmark för att spela i ett sämre lag än Skövde, även om jag fått bättre betalt i Danmark.

 Tycker du att handbollen borde ta efter fotbollen med Royal League?
  – Absolut. Det var på gång ett tag men jag vet inte varför det aldrig blev något.

 Vilka lag spelar SM – final?
 – Jag tror Hammarby kommer stå på den ena sidan. Dom kommer att möta antingen Sävehof, Lugi, Skövde eller Ystad. Om inte Hammarby tar guld är det riktigt dåligt av dom.

 Du har lirat med många duktiga spelare under din karriär. Kan du plocka ut ett All Star - lag av de spelarna som du lirat med?
 – Oj. Det får bli Per Sandström i mål – V6, Jonas Källman – V9, Johnny Hilltunen – M6, Patrik Olsson – M9, Jonas Larholm – H9, Johan Helldén – H6, Jan Lennartsson.

 Vem är den sämsta du har spelat med?
 – När jag spelade i Kropps var det en Jugge som provspelade hos oss. Han skulle vara en riktigt bra målskytt. Men han var fruktansvärt dålig.

 Vem är den bästa spelaren du mött?
 – Jag säger Hussein Zaky. Han var med när jag spelade med juniorlandslaget mot Egypten.

 Vad är det sjukaste som hänt under match?
 – Det var när jag spelade med U 21 landslaget mot Saudiarabien. Tio minuter in i matchen gick deras coach rakt in på planen och började skrika. Det slutade med att alla Saudiaraber avbröt matchen och gick in i omklädningsrummet. Tydligen var inte deras coach nöjd med domarna.

 Vem är den skönaste spelaren du spelat med?
 – Johan ”Poker” Nilsson. Han är en riktigt bra gubbe som kan fälla väldigt roliga kommentarer.

 Har du några matchritualer?
 – Jag tar alltid på mig min vänstersko före den högra. Varför jag gör det vet jag faktiskt inte. 


Skövdes damer – Uddevallas damer
Gunnar Blombäck – Thomas Franzén
Hemmakväll – Utekväll
Östkusten – Västkusten
Andreas Larsson – Hans brorsa Isor ( Kändis från Gladiatorerna på TV 4 )

Guldbollen

Enligt mig står det mellan Markus Allbäck, Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson.

Markus Allbäck har varit och är bra i FC Köpenhamn, han gjorde ett hyfsat VM där han gjorde ett mål och han har varit bra i EM - kvalet, där han gjort tre mål.

Fredrik Ljungberg kom fyra i Premier League med Arsenal, han kom tvåa i Champions League och han gjorde ett bra VM.

I slutändan finns det bara ett namn - Henrik Larsson.

Henke vann La liga och Champions League med Barcelona. Sedan han kom tillbaka till Helsingborg har han även varit en bidragande orsak till lagets starka höstsäsong. Däremot gjorde han ett uselt VM, bara ett mål.  Men jag tycker att det slår högt att vinna La liga och Champions League. Därför tycker jag att han borde få Guldbollen.

Årets utmärkelser

Årets allsvenska lag:

                                                         Johan Wiland
                                                             (Elfsborg)

  Markus Jonsson    Andreas Augustsson    Jon Jönsson    Max von Schlebrugge
       (AIK)                            (Elfsborg)                 (Elfsborg)               (Hammarby)

Niclas Alexandersson    Daniel Tjernström    Anders Svensson    Stefan Ishizaki
        (IFK Göteborg)                    (AIK)                         (Elfsborg)              (Elfsborg)

                                     Jonatan Johansson    Ari da Silva Ferreira
                                             (Malmö)                         (Kalmar)



Årets tränare: Rickard Norling. Värvade klokt.  Vågade exprimentera med sitt lag för att få bra motståndare ur balans. Var mycket nära att ta guld som nykomling.

Årets Flopp: Tiago Quirino. Köptes för 14 miljoner. Sedan gick han ut i svensk media och jämförde sig själv med Adriano.

Årets Flipp: AIK:s scouting. Markus Jonsson, Kenny Pavey, Gabriel Özkan, Dulee Johnson, Miran Burgic, Wilton Figueiredo, Bernt Hulsker och Daniel Mendes är alla bra värvningar.

Dåliga allsvenskan

Du vet att allsvenskan håller låg kvalitet när.....

...spelare
som Robert Stoltz, Stefan Batan och Ali Gerba var de hetaste namnen att värva innan säsongen.

...några postordermiljoner räcker för att bygga ett lag som vinner serien.

...serietvåan är ett korplag från superettan.

...den bäste högerbacken är tränare.

...Lasse Johanssons lag inte åker ur.