VM

Då var det klart. Sverige slutade på andra plats i grupp B, efter England. Därmed ställs vi mot värdnationen Tyskland i åttondelsfinal.
 Tyskland har vunnit alla sina tre gruppspelsmatcher mot Costa Rica, Polen och Ecuador. Givetvis är det bra av dom att ha vunnit alla sina matcher, men motstånden är inget som skrämmer direkt.

Vinnarna i denna match ställs förmodligen mot Argentina i kvartsfinal. Tyvärr så tror jag att hemmaplan hjälper Tyskland till en kvartsfinal, men inte längre.

Drömelvan rullar vidare och jag är fortfarande med och kämpar uppe i toppen av våran kompisliga. Jag har gjort tre byten till denna omgång.
 Så nu ser mitt lag ut så här, Keller-Cafu,Miguel,Kali,Valente-C.Ronaldo,Kaka,Juninho,Fabregas-Adriano,Pauleta

Jag hoppas verkligen att alla såg Argentina spela ut Serbien i fredags. Riktigt kul att se Saviola, Messi och Tevez skoja med serberna.
 Sedan kan jag inte förstå vad Lippi håller på med. Om han hade haft kvar Totti på planen så hade Azzurrin vunnit mot USA.
 Om inte Australien tar poäng mot Kroatien på torsdag så är Guus Hiddink mästerskapets sämsta coach tillsammans med Domenech.

Fortsättning följer..

Tre poäng mot serieledarna

I fredags åkte vi ner mot Landskrona för att spela mot serieledande Häljarp. Detta var något av en måste match för oss, om vi skulle hänga på topplagen.

Häljarp vann slantsinglingen och valde avspark, något vi fick sota för. Hemmalaget chockade oss genom att göra matchens första mål efter endast trettio sekunder!! Enormt passivt av oss att låta dom rinna igenom på det sättet.
 Men vi visade prov på bra moral och vi vägrade att deppa ihop för detta. Sju minuter efter hemmalagets ledningsmål så tar Björn Janström ner ett uppspel i Häljarps straffområde. Han vänder bort sin back och avslutar mycket distinkt nere i målvaktens vänstra hörn. Det kändes riktigt skönt att få en kvittering så pass tidigt.

Häljarp försökta att spela med ett väldigt rörligt anfallsspel, men vi höll våra försvarspositioner på ett bra sätt och vi stressade inte upp oss. När vi bröt deras anfall så ställde vi om på ett bra sätt och vi skapade stor oro för motståndarna. Det var precis detta som hände tio minuter innan halvlek.
 Dennis Hörstedt fick bollen långt ute till höger, vid mittlinjen. Dennis satte fart mot motståndarnas straffområde i ett högt tempo. När han nådde straffområdet skar han in i banan och slog ett mycket bra pass ut till vänster, till en fristående Ronny Norell. Ronny gjorde inget misstag och vi kunde gå till halvlek med en 2-1 ledning.

I den andra halvleken höjde vi nivån och vi kontrollerade matchen fullständigt. Tjugo minuter in i den andra halvleken så fick vi en frispark snett utanför hemmalagets straffområde. Jag slog in bollen mot deras första yta, där Dennis Nilsson dök upp. Nisse vände upp och avslutade men deras målvakt räddade, men på returen så dök Ronny Norell upp och kunde göra sitt andra mål för dagen.
 Efter målet så drog vi oss tillbaka något och spelade lite på resultatet. Men trots detta så kontrollerade vi matchen på ett bra sätt.

En riktigt härlig seger, där jag tycker att vi presterar våran bästa fotboll för säsongen, speciellt i den andra halvleken. Hela laget gör en bra insats med extra plus till Anders Delin och Björn Janström.

Fotbolls VM

Så då har alla lagen i vm spelat varsin match. Vissa lag har sett starkare ut än andra. Dom lagen som ser starkast ut hittills tycker jag är, Argentina, Brasilien, Gli Azzurri och Tjeckien. Spanien och Portugal var bra, men dom har hamnat i grupper där motståndet är uselt, så jag vill se dom mera innan jag räknar in dom bland de tidigare nämnda lagen.
 Lag som jag hade väntat mig mer av är ju givetvis Frankrike och Sverige.
 Ett jokerlag som har imponerat på mig är även Australien. Men jag sade innan vm att jag tror att Kroatien kommer att vinna vm, något som jag står fast vid. Jag tror att Kroatien vinner över Brasilien i finalen, lite lustigt eftersom att dom är i samma grupp.

Jag är även med i en kompisliga i aftonbladets drömelva. Våran liga består av cirka 50 lag och just nu ligger jag på fjärde plats. Mitt lag är som följer,  Keller-Nilsson,Valente,Zaccardo,Cafu-C.Ronaldo,Kaka,Galasek,Juninho-Adriano,Pauleta.

Till sist så har jag gjort en liten inne och ute lista om vm så här långt, kommentera gärna!

Inne: Riquelme, Robben, Perotta, Toni, Rosicky, Kaka, Kovac, Cahill, Puyol, Torres, Hasse Backe, Glenn Strömberg, Chris Härenstam, Bojan Djordic

Ute: Mellberg, Alla experter som sågar Ronaldo (vänta bara, det finns inte en anfallare i hela världen som dominerar mot Kroatien), Markus Merk, Guus Hiddink, Domenech, Anna Pojanen, Robert Perlskog, Malin Swedberg, Kuffor, Robert Laul, Ruslan Rotan

Fortsättning följer

En poäng hemma mot Trollenäs

I torsdags så spelade vi match hemma mot Trollenäs. Vi startade matchen piggast och vi var det laget som hade mest boll. Men efter cirka tjugo minuter så började vi att tappa vårat spelövertag. Vi började slarva väldigt mycket med vårat passningsspel. Något som gjorde att vi fick jaga mycket boll.

Men efter trettio minuter så fick vi ändå halvlekens bästa chans. Det var efter att Daniel Nilsson kommit helt fri, som han var på väg att runda deras målvakt. Målvakten drog ner Nisse och domaren pekade på straffpunkten. Helt ofattbart att inte målvakten fick rött kort, då Nisse hade haft öppet mål om han inte blivit nerdragen. Micke Larsson går fram och skall lägga straffen, något som kan tyckas lite märkligt eftersom Andreas Wadenhed har gjort mål på våra två senaste straffar. Micke försökte att placera bollen nere vid målvaktens vänstra hörn, men tyvärr gick bollen utanför stolpen.

Efter detta så går vi ner oss ännu mer. Det skall dock tilläggas att Trollenäs är det bästa motståndet som jag har stött på i våran serie. Men när man möter ett så pass duktigt lag, så är det extra viktigt att ha ett bra passningsspel. Kämpa kan vi, men det blir väldigt jobbigt att jaga boll när man möter ett bra lag. Istället för att passa bollen till en medspelares fötter, så slår vi allt för många långbollar utan adress, i hopp om att Nisse skall kunna skapa något.

Det var bortalaget som hade mest bollinnehav även i den andra halvleken. Men vi fortsatte att kämpa och försvarsmässigt så står vi upp väldigt bra. Men i den 80 minuten så får jag en bra passning in i mitten av Ronny. Jag utmanade deras backlinje och chippade bollen över backlinjen till Nisse, som blev helt fri med deras målvakt. Men än en gång så drar deras målvakt ner Nisse. Även denna gång så får vi straff, fast nu blir även deras målvakt utvisad. Denna gång kliver Andreas Wadenhed fram och sätter dit vårat ledningsmål, hur säkert som helst.

Efter målet så backar vi hem väldigt långt i hopp om att få alla tre poäng, trots att vi är en man mer på plan. Något som straffade sig. För i matchens sista spark så kvitterar bortalaget och slutresultatet fastställs till 1-1.

Sett till hela matchen så är resultatet rättvist, men det känns riktigt tungt att tappa poäng på matchens sista spark. Bäst i dagens Råå är Andreas ”LB” Persson och Daniel ”Nisse” Nilsson.