Ljungskile Nyheter

För er som inte vet så producerar vi tidningar på utbildningen. Surfa in och titta på vår webbsida. Till vänster på sidan har ni alla tidningar i pdf-format. Mycket fotboll för er som gillar det. Rykande och färskt.

www.ljungskilenyheter.se

Serieseger

Hennes kropp som rymmer hennes själ, hennes väsen och ande har ett linjespel som ingenting annat har.
På hennes rygg stannar arméerna upp och sluter fred mitt i striden.
På hennes rygg finner en pilgrim en källa där vattnet hejdar tiden.
Hennes rygg är ett landskap hon nästan aldrig ser.
En karta för en drömmare som jag.

Helgen var fulländad. Först Helsingborg. Hon var hänförande. Det är bara saker som hon gör. Sedan Skaftö. Serieseger. Fulländad.



Fotboll ska jag väl skriva om också. SVT-text är värdelösa. Inte bara för deras enorma misslyckande idag. Utan för att dom ofta skriver amatörmässiga texter. Idag gick dom ut med att Ljungskile vann med 1-0 mot Sylvia. Både på resultatsidan och på superettans tabell. Sedan upptäcker jag på internet att Sylvia kvitterade i 95:e minuten. Riktigt uselt av SVT.

Jag är nöjd med dagens allsvenska resultat. Gott att Malmö fick stryk. Riktigt viktig match för blåvitt i morgon. Pinsamt av Helsingborg att släppa in fyra mål mot Örebro. Jag har aldrig upplevt att en allsvensk förening har varit i ett sådant våldsamt blåsväder som HIF har varit i år. Ekonomiskt, sportsligt och organisationsmässigt har laget haft en hög pajasnivå hela säsongen. Nästa säsong ser vi nog Henke i en grönsvart tröja. Och, nej Emil, då menar jag inte det där göteborgslaget.


På onsdag ska jag ut och söka efter svart guld. Det ni.

Dagens låt, Coldplay-The Scientist

CL 07/08

En ny tävling har startat. CL-tipset 07/08. Återigen är det jag, Martin och Jesper som gör upp om första platsen. Jag är givetvis regerande mästare. Efter förra säsongens vinst blev jag hyllad i våran linjeföreståndares trädgård med champagne och fina tal.
 Nu är det alltså dags igen. Varje omgång ska vi förutspå halvtidsresultat, slutresultat och första målskytt i samtliga matcher. Sedan har vi gissat vilka lag som går vidare från gruppspel, vem som vinner skytteligan, vilka lag som gör upp i final och vilket lag som blir mästare. Första omgången är redan färdigspelad och givetvis tog jag ledningen direkt. Här följer mina slutliga tips.

Vidare Grupp A: Liverpool och Porto

Vidare Grupp B: Chelsea och Valencia

Vidare Grupp C: Real Madrid och Werder Bremen

Vidare Grupp D: Milan och Celtic

Vidare Grupp E: Barcelona och Lyon

Vidare Grupp F: Roma och Manchester United

Vidare Grupp G: Inter och PSV

Vidare Grupp H: Sevilla och Arsenal

Vinnare av CL: Barcelona

Finallag 1: Barcelona

Finallag 2: Liverpool

Skytteligavinnare: Fernando Torres

Brittiskt lag: Liverpool

Spanskt lag: Barcelona

Italienskt lag: Inter

Övriga länder-lag: Lyon


Ingenting, först kom Ingenting, sen kom Ingenting

76271-143

I morgon släpps kents nya singel. Ingenting heter låten och den är mycket bra. Om en månad släpps skivan Tillbaka till samtiden och det känns som den kommer vara otroligt bra.

I går säkrade vi avancemang till division 4. Riktigt starkt att besegra Valla på bortaplan. Stora matchhjältar var Stefan Karlsson och Nicklas Carlén. Känns väldigt bra att ha uppnått min målsättning. Nu ska vi avsluta säsongen på ett snyggt sätt genom att vinna serien.

Tottenham fortsätter att förlora. I går fick Spurs stryk på hemmaplan mot Arsenal med 3-1. Det ser inte ut att bli en kul säsong för Tottenham.
Manchester United imponerar inte heller. Visserligen vann laget med 1-0 mot Everton i går. Men de regerande mästarna känns väldigt krampaktiga och det är tur för Alex Ferguson att han har Vidic och Ferdinand. Speciellt eftersom anfallarna inte presterar. Tevez kommer absolut inte till sin rätt som ensam anfallare. Han är ingen utpräglad striker. Och det smittar av sig på Cristiano Ronaldo som är beroende av att ha en bra spets att lägga fram bollar på.
Sebastian Larsson spelade fram till Birminghams segermål mot Bolton. Varför var inte han med i träningslandskampen mot Montenegro? För det första är han en bättre yttermittfältare än Dusan Djuric och för det andra hade det varit ett ypperligt tillfälle att testa honom på landslagsnivå.

Dagens låt, kent-Ingenting

VM i bugg

Fotbolls VM för damer är i full gång. Mästerskapet är glödhett. Så varmt att tävlingen blir ihågkommen som "bugg-VM."
Anledningen är att värdnationen Kina, som tränas av Maria Domanski-Lyfors och ikonen Pia Sundhage, anklagas för att ha buggat Danmarks matchgenomgång och även smygfilmat deras stängda träning.
Det är givetvis synd att tråkigheterna drar en mörk skugga över det fantastiska mästerskapet. För vi vill ju ta damfotboll på ett seriöst sätt. Eller?
Men det är svårt att gå i gång på sporten. Speciellt när Tyskland vann över Argentina, i öppningsmatchen, med 11-0. Det ska inte hända i ett fotbolls-VM 2007. Tittar man på herrarna så är största segermarginalen genom tiderna nio mål. Ungern-El Salvador 10-1 (1982), Jugoslavien-Zaire 9-0 (1974),
Ungern-Sydkorea 9-0 (1954).
Kanske roligt om man gillar att se många mål. Jag föredrar dock spänning och dramatik i fotbolls-VM. Visst är det kul att se målkavalkader. Och 11-0 skulle ju kunna vara fantastiskt kul om målvakten som släppt in alla elva mål förstått att det är fotboll som spelas och inte volleyboll. Det pinsamma brottar ner det fantastiska på ett brutalt sätt.

Sverige är rankat trea i världen. Enligt FIFAs bedömningar. VM i Kina är/var tänkt att bli deras mästerskap. Det skulle tjejerna visa genom att bjuda motståndarna på en superchockoffensiv uppställning. Receptet, 4-3-3. Men i första matchen mot Nigeria, rankade 24, blev det bara 1-1. Nu väntar USA, rankade 1, och Nordkorea, rankade 5. Det som ska bli mest intressant är att se om Sverige går tillbaka till 4-4-2.



Succé för nya svenska anfallsparet
Rubriken hade SVT till sin artikel efter gårdagens vinst i träningslandskampen mot Montenegro.
Visst är det bra av Rade Prica att göra ett mål, som var riktigt snyggt, och en assist. Även okej av Markus Rosenberg att göra ett mål. Men succé är att ta i för mycket. Ingen av dem var bra i spelet. Rade Prica ska ändå ha klart godkänt eftersom hans prestation vid målet håller hög klass. Men den lille malmöpågen ska inte ha godkänt.
Egentligen ska man inte kunna klaga på coachingen eftersom Sverige vann matchen. Men jag tycker gårdagens träningslandskamp borde varit ett ypperligt tillfälle att testat Mikael Dorsin som vänsterback, Rasmus Lindgren som defensiv innermittfältare (Daniel Andersson var inte dålig med vi vet vad han går för) och Dusan Djuric i en mer central roll. Skulle bli förvånad om Dusan Djuric är med i Lars Lagerbäcks kommande landslagstrupp. Andreas Johansson är bättre.


I går brännde Finland sina chanser att nå EM. Laget hade verkligen behövt tre poäng eftersom Portugal och Serbien kryssade. Nu tror jag inte att finnarna går vidare.

Italien är alltid bäst när det gäller. I går vann Gli Azzurri över Ukraina i en otroligt viktig match. Donadonis landslag kommer gå vidare. Samtidigt förlorade Frankrike mot Skottland. Trots gårdagens nederlag tror jag ändå att Frankrike går vidare tillsammans med Italien.

Grupp C känns fruktansvärt oviss. Grekland, Norge och Turkiet kommer göra upp om avancemang. Jag tror Turkiet vinner gruppen före Norge.

I grupp D är Irland helt avhängda efter gårdagens förlust mot Tjeckien. Nu känns gruppen seg och ointressant. Tyskland och Tjeckien är klara för slutspel.

Starkt av England att vinna med 3-0 över Ryssland i går. Två mål av Michael Owen gör att England kan döda gruppen i nästa omgång. Då är det returmöte mot Guus Hiddinks mannar på bortaplan.

Danmark måste vinna mot Spanien i nästa omgång för att ha en chans att gå vidare. Danskarna är dock beroende av att även Sverige besegrar Spanien. Vinner Spanien en av matcherna mot Danmark och Sverige så är det kört för Danmark.

Holland kommer vinna grupp G. Vilka som kommer tvåa är mer osäkert men jag tror att Rumänien snuvar Bulgarien på EM-biljetten.


Dagens låt, Damien Rice-Cannonball

Sverige klart för EM

"Danmark spelar bättre fotboll än Sverige. Men Sverige är bra på att ta viktiga poäng."
Så sant Jon Dahl Tomasson. Så sant.
I det långa loppet går fotboll ut på att ta poäng. Det är det som skiljer vinnare mot förlorare. Men jag kan garantera att Lars Lagerbäck aldrig kommer att träna Real Madrid. Hans spelidé som Svensk förbundskapten går ut på att ta poäng. Sedan får spelet vara hur smaklöst som helst. Det är Sverige bra på. Vi fick ytterligare ett bevis på det i går. Långa bollar på Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander i hopp om att anfallarna skulle hitta på något spektakulärt. Under gårdagens match byggde Sverige upp TVÅ anfall genom mittfältet. Ena gången avslutades anfallet efter att Chippen avancerat med fart och prövat skott från tjugo meter. Andra gången testade Alexandersson skott från andra kanten.
Danmark är däremot ett oerhört spelskickligt lag som behärskar konsten att behandla en fotboll. Morten Olsen kommer förmodligen heller aldrig att träna Real Madrid. Men hans chanser att leda Galacticos i framtiden är betydligt större än Lars Lagerbäcks.
Sveriges materialförvaltare tvättade med all säkerhet Mikael Nilssons och Erik Edmans matchshorts flera gånger efter matchen för att bli av med en brun oönskad färg. För herregud vad nervösa de var varje gång Jesper Grönkjaer och Dennis Rommedahl hade bollen. Vilket jag kan förstå eftersom de danska kantspelarna är väldigt skickliga på att slå ut sina ytterbackar. Om Danmark hade haft en bättre anfallare så hade inte Sverige tagit poäng i går. Jon Dahl Tomasson är inte längre den skorpion han en gång varit. Och Nicklas Bendtner är Danmarks mest överskattade spelare.
Men som sagt. Sverige är bra på att ta viktiga poäng. Det bevisade den blågula armén än en gång i går. Därmed är Sverige klara för EM.

Total extas

Total extas. Jag längtar efter hösten. Vintern också för den delen. Lite märkligt känns det eftersom jag aldrig, i vuxen ålder, längtat efter de mörka årstiderna. Anledningen till min eufori stavas:
Jag ska till Stockholm för att se Bruce Springsteen & The E Street Band. Inte nog med det. Jag ska även till Göteborg och Köpenhamn för att se kent. Inte nog med det. Ulf Lundell ger ut musikboxen Under vulkanen, DVD från Club Zebra-turnén och boken Vädermannen. Total extas.

Dagens låt, Nina Rochelle-Total extas

Sören Åkeby coachade bort guldet

Liverpool, som jag förutspått seriesegrare, öser på för fullt i Premier League. 6-0 idag mot Derby och två mål av Fernando Torres. Han ska göra ett par mål mot ett lag som Derby. Inget uppseendeväckande med det. En dag på jobbet för spanjoren. 
Tottenham fortsätter att göra sina fans besvikna. 3-3 mot Fulham idag efter ett baklängesmål i sista minuten. Nu måste Londonlaget skärpa sig  om de vill spela Europamatcher nästa säsong.
Ändå var det väntade resultat i dagen Premier League.

Sören Åkeby visade än en gång att han inte är en bra coach. I dagens hemmamatch mot bottenlaget Trelleborg var hans mannar tvugna att ta tre poäng för att hänga på topplagen. I andra halvlek valde Sören Åkeby att byta ut offensive Ola Toivonen till förmån för Jonatan Johansson. Idiotiskt att byta ut Toivonen i en match som måste vinnas. Dock inget fel i att byta in Jonatan Johansson. Efter matchen kritiserade Åkeby lagets mittfältare. Tror inte att han vet vad självkritik innebär eftersom han borde flyttat ner Ola Toivonen som offensiv innermittfätare och istället valt att byta ut dåliga Labinot Harbuzi. Sören Åkeby är en överskattad tränare som inte var direkt omtyckt under guldåren i Djurgården. Zoran Lukic var den tränaren som var mest omtyckt av Djurgårdens spelare.

Dagens låt, Depeche Mode-Stripped