Mardrömslottning för svensklagen

Mardrömslottning för svensklagen i Uefa-cupen. Det hade varit bättre att lottats mot större föreningar för att skapa ett större intresse kring matcherna. Nu blev det tråkiga motstånd för samtliga svenska lag. Häcken, Hammarby, Helsingborg, AIK och Elfsborg kommer åka ur.

Häcken-Spartak Moskva.
Hammarby-Braga.
Heerenveen-Helsingborg.
AIK-Hapoel Tel Aviv.
Dynamo Bukarest-Elfsborg.

McDonald Mariga går till Parma. Därmed förlorar Helsingborg en oerhört värdefull spelare. Förra säsongen var han klart bäst i HIF. I år har han dock haft det lite tyngre. Skåningarna ersätter med Marcus Lantz. Han kommer att bidra genom att göra HIF till ett fysiskare lag med sitt energiska mittfältsspel. Marcus Lantz är bra och för ett par år sedan var han landslagsspelare. Hade han skött sina kort på ett snyggare sätt, och inte sparkat ner folk under landslagssamlingarna, så hade han kamperat med Daniel Andersson om landets näst bäste defensiva innermittfältare. Han var inte omtyckt av Lasse Lagerbäck, Tommy Söderberg och landslagsspelarna. Förutom att spela fult på landslagsträningarna så gick han även ut i media och kritiserade förbundskaptenerna. Och det får man ju inte göra i vårt "sammansvetsade landslag".

Dagens Wegerup. I dag ska hon summera första omgången av Serie A. Något hon givetvis gör på ett fruktansvärt dåligt sätt. Som vanligt fokuserar hon på helt fel saker. Först i slutet börjar det bli lite intressant när hon skriver om Baldini och Di Carlos dispyt. Hon framstår som väldigt skitnödig eftersom hon tänker genus i, nästan, hela krönikan. Fokusera på de intressanta sakerna. Jag vill inte läsa om bh, trosor, höga stövlar, silikonbröst, dyra klockor och dina inköpta ostar i en krönika som ska handla om Serie A.
Lär av din kollega Simon Bank. I dag lyckas han med en oerhörd stor bedrift genom att få damfotboll att verka intressant.

Dagens låt, Timo Räisänen-Let's kill ourselves a son.


Dagens Wegerup

Jennifer Wegerup. Fan vad trött jag blir på henne. Inkvoterad och urusel sportkrönikör på Aftonbladet. Hur kan hennes texter publiceras. Pinsamt.
I dag handlar hennes krönika om gårdagens möte mellan Elfsborg-Valencia. Och så här inleder hon sitt mästerverk.
"Så gick det då som alla hade väntat sig.
 Regnet föll över Borås Arena".
What! Menar hon att folk spekulerade i om att det skulle bli ett himla oväder i Borås? Jag trodde man spekulerade i hur matchen kommer gestalta sig. Det känns liksom mer relevant när ett av Europas bästa fotbollslag gästar Borås.

Sedan fortsätter hon:
"Elfsborg föll mot Valencia.
 Vintermörkret föll över svensk fotboll".
 Alltså, Trodde hon verkligen att Elfsborg skulle slå ut Valencia? Personligen tycker jag inte att svensk fotboll är mörkare i dag än vad den var för en månad sedan.
Nu har jag bara synat Jennifer Wegerups ingress. Det kommer mera.

"Även i går föll Elfsborg men man gjorde det med stövlarna på".
Vart vill du komma?

"Det enda problem som kvarstod var att allt gick lite, lite för sakta när Elfsborg gjorde saker och mycket, mycket för fort när Valenica gjorde dem. Därför kom andramålet genom Villa till sist så snopet och vi tyckte nog lite synd om tappra Elfsborg".
Hur kunde Valencias mål vara snopet när allt gick så mycket, mycket fortare för spanjorerna?

Som sagt. Sopa, inkvoterad, okunnig, oförståelig.

Förresten. Samuel Holmén går till Bröndby, Dulee Johnson förväntas skriva på för en tysk klubb, Aki Riihilahti är borta en månad på grund av skada och Tobias Hysén är klar för IFK Göteborg. Det luktar guldpytt.

Dagens låt, Bruce Springsteen-Jungleland

Fan ta Sanna Kallur

Sista året på utbildningen. Försöker inte tänka för mycket på det eftersom paniken genast börjar dansa runt i kroppen. Det är dock svårt att låta bli när åtta veckors praktik och ex-arbete lurar runt hörnet. Måste ju söka praktikplats och bestämma mig för ett ämne att skriva ex-arbetet om. Panik. Det är du som för.

"I morgon visas filmen Billy Elliot på skolan. Den handlar om en liten pojke vars pappa vill att han ska boxas. Men pojken vill dansa. Och vi får ju se hur det blir med det". För att citera skolans rektor.

Jonas Karlsson på SVT-sporten är bra på att tycka konstiga saker och att förutspå fel utgångar. När Maria Mutola sprang in som fyra på upploppet utbrast han "Hon har guldvittring".
Tio meter längre fram avbröt hon loppet efter att ha tappat ytterligare placeringar.
För att inte snacka om herrarnas höjdfinal "Jag håller Linus Thörnblad som tävlingens outsider".
Bra förutspått Jonas Karlsson. Vilket faktiskt var skönt. Inte bara för att experten än en gång hade fel. Utan även för att jag inte gillar Linus Thörnblad.
Fan ta Sanna Kallur. Jag gillade ju henne. Idag hände dock något. Hon började att gråta efter målgången. Jag kan lova att hela svenska folket satt hemma i sina soffor och sympatiserade med henne " Åååå, stackars Sanna", lät det det helt säkert. Varför skulle du börja gråta för? Nu kommer alla Klüftfantaster att älska dig. Inte för att du är en riktigt bra häcklöperska. Utan för att du började gråta och visa känslor. Du har blivit folkkär. Det är det värsta man kan bli. Jag upptäckte precis att Aftonbladet kör en enkät. Vem är DIN favorittjej i friidrottlandslaget? Man kan välja mellan Kajsa Bergqvist, Sanna Kallur och Carolina Klüft. Just nu har 8501 personer röstat. Sanna Kallur leder med 70 procent före Carolina Klüft som har 25 procent. Vad var det jag sa. Ingen har kunnat slå Carolina Klüft i liknande enkäter före dagens snyftande av Sanna Kallur. Folkkär.

Dagens låt, Radiohead-Creep

Serieledning

Jag har haft fullt upp. En upptagen man som jag är. Därför har jag varit dålig på att hålla bloggen vid liv. Men nu är det dags igen.
Marseille var bra. Vacker stad, värme, hav, god mat, gott vin och Le Bazar. En bra resa.
Sedan bar det av till Smögen med klassen. Övernattning vid Makrillviken, planering av terminen, förberedelser för mottagningen av de nya journalistettorna. Inte varje dag som man har lektion på en klippa med havet i bakgrunden. Vi hade riktigt tur med vädret och därav blev kvällen till belåtenhet. Tydligen stod Jesper för rödvinet......NOT.
I lördags krossade vi Slätten, i lysekilsderbyt, med hela 6-0. En imponerande seger som gjorde att vi befäste vår serieledning.

Dagens låt, Eskobar-On the ground


Tottenhams målsättning är bortblåst

Magnus Haglund tyckte Valencia var bättre än vad han förväntat sig. Är han trög eller?
Jag har nog aldrig sett ett svenskt klubblag bli så förnedrat som Elfsborg blev mot Valencia. Förstår inte vad Haglund ser i Johan Karlsson. Varför inte spela med Mathias Florén?


Tottenham har redan spelat bort sina Champions League-chanser. Efter bara två omgångar. Jag kanske har tippat dom för högt upp i min tabell? Vart är Spurs uppskrivna anfallare? Dags att kliva fram snart?
Andreas Granqvist tror att Wigan kommer placera sig bland de tio främsta lagen i PL. Årets sämsta tips. Det kommer aldrig att hända. En stor anledning är att han själv har en ordinarie plats i laget.
Obafemi Martins var premiäromgångens lirare. Ändå var det inte oväntat att han levererade direkt.
Fernando Torres kommer att vinna skytteligan.


På fredag bär det av till Marseille. Eller var det San Tropez. Eller Monaco. Eller Nice. Det finns bara en person som vet.

Jag har tidigare skrivit om att Jennifer Wegerup är inkvoterad på Aftonbladet. I söndags gjorde hon bort sig än en gång. Johan Elmander avgjorde mot Lyon i lördags. I samma match blev Kim Källström utvisad. Klart att Wegerup fokuserade på Källströms utvisning. Elmanders mål fick två rader i hennes krönika. Pinsamt.

Dagens låt, Pearl Jam-Better Man

PL 1-5

Det är dags att publicera Premier Leagues topplag. Dom bästa individerna ska även förutspås.

1. Liverpool - Liverpools trupp ser oförskämt bra ut i år. Rafael Benitez har värvat, hör och häpna, Yossi Benayoun, Ryan Babel, Sebastian Leto, Fernando Torres och Andriy Voronin. Fem spelare som alla håller hög klass. Förra året tog sig laget till CL-final. Och nu har Liverpool fått behålla de viktigaste spelarna från i fjol, vilket är en trygghet. Daniel Agger har fått nyttig erfarenhet av PL-fotboll och han har växt ut till en av ligans bästa mittbackar. Mycket talar för att han kommer ta ännu ett kliv i sin utveckling i år. Tillsammans med Jamie Carragher bildar han ett mittlås av yppersta klass. På mittfältet har Harry Kewel äntligen fått en ordentlig försäsongsträning och jag tror att han verkligen kan lyckas den här säsongen. Javier Mascherano har blivit bättre och bättre för varje match han har spelat i den röd-vita dräkten och med sitt underbara passningsspel har han nu acklimatiserat sig till en viktig kugge på Liverpools centrala mittfält. Steven Gerrard är lagets hjärta på mitten. Sedan måste spelare som Xabi Alonso, Mohamed Sissoko och Jermaine Pennant nämnas. Laget har seriens bästa anfallsbesättning med Fernando Torres, Dirk Kuyt, Peter Crouch, Andriy Voronin och Ryan Babel . Nabil el Zhar är en joker som jag hoppas får visa upp sig. Liverpool har även en väldigt underskattad högerback i Steve Finnan. Förutom att han är lik Hillary Swank så är han väldigt betydelsefull för laget. Han är den spelaren som används flitigast av coach Benitez.

2. Chelsea - Chelsea har förstärkt sin trupp på ett bra sätt. In med duktiga spelare som Malouda, Alex och Ben Haim. Sedan har dom gjort sig av med skrapet som Hedman, Geremi och Boulahrouz. Chelsea har ett otroligt imponerande mittfälte med spelare som Makelele, Essien, Lampard, Cole, Ballack, Malouda och SWP. Sedan tror jag att Sjevtjenko kommer göra en bra säsong i år. Det tog ett år för honom att lära sig sin nya roll. Chelsea är dock oerhört beroende av att Drogba får vara skadefri. För det är trots allt han som ska göra mål. Förra säsongen gjorde han 20 PL-mål på 36 matcher. Ytterbackarna är lagets svagaste länk. Cech är grym i mål och tränare Mourinho är ute efter revasch.

3. Manchester United - Att ett Skotskt fyllo (man ser det på hans ansikte, inte minst den rödsprängda näsan) lyckas nå framgångar gång på gång med sitt lag är imponerande. I år har Alex Ferguson gjort sig av med Alan Smith. Nya i laget är mittfältarna Owen Hargreaves, Nani och Anderson. Mycket tyder på att anfallaren Carlos Tevez kommer att ansluta till truppen inom kort. Det är just i anfallet som laget behöver förstärkas. Visst är Tevez en väldigt duktig anfallare men frågan är hur bra han och Rooney kommer komplettera varandra. Båda är oerhört beroende av att ha boll. Därför söker sig båda mellan försvararnas backlinje och mittfält. För att sedan utmana med fart. Ingen av dom är någon utpräglad striker, även om båda vet vart målet är. Mittbackarna Vidic och Ferdinand är väldigt betydelsefulla för lagets stabilitet. På mittfältet har Manchester United gudabenådade C.Ronaldo. Förra säsongen gjorde han 17 mål och 14 assist! Michael Carrik gjorde en bra säsong förra året och det ska bli kul att se om mittfältet kan nå en högre dimension med Owen Hargreaves, som är mest känd för att ha sprungit sönder ett helt Portugal i VM. Lagets vänsterback Patrice Evra är bra offensivt. Dock brister det i defensiven och det är på ytterbackspositionerna som Manchester United är som svagast.
 
4. Newcastle - Laget har värvat Mark Viduka, Joey Barton, Alan Smith, Cacapa och José Enrique. Smarta värvningar som ger laget en bättre bredd. Av nyförvärven tror jag Joey Barton kan bli en positiv överraskning med sitt energiska mittfältsspel. Jag tror han kommer passa bra in bland lagets övriga mittfältare. Damien Duff är i sina bästa stunder en utomordentligt bra yttermittfältare. Fråga Alexander Östlund. Emre, Nolberto Solano, Kieron Dyer och James Milner har alla kapacitet att göra Newcastle till ett topplag. Men det är ändå lagets anfallare som får mig att förstå att laget kommer slå sig in bland de bästa den här säsongen. Obafemi Martins, Michael Owen, Alan Smith och Mark Viduka håller alla hög PL-klass. Jag var tveksam till om laget verkligen skulle placera sig på en fjärde plats på grund av deras backlinje. Men nu när laget har värvat Cacapa och José Enrique så är jag inte längre tveksam. Newcastle har en smart tränare i Sam Allardyce som i allra högsta grad kommer bidra till att laget tar en fjärde plats.

5. Arsenal - har tappat två bra spelare i Thierry Henry och Fredrik Ljungberg. Vid oändligt många tillfällen har den förstnämnde varit Arsenal. The Gunners kommer sakna fransmannens egenskaper på och utanför plan. Men om sanningen ska fram så är situationen inte främmande för Arsenal. Förra säsongen var båda spelarna väldigt skadedrabbade. Fredrik Ljungberg gjorde 18 ligamatcher och Thierry Henry gjorde 17 ligamatcher. Laget har alltså klarat sig bra utan spelarna förut. Visst, fransmannen gjorde 10 mål förra säsongen. Jag tror dock att laget har värvat en spelare som är kapabel att göra fler mål redan under hans första år i Premier League. Eduardo da Silva kommer från kroatiska Dinamo Zagreb. Där har han gjort 73 mål på 104 matcher, varav 34 av målen kom till under förra säsongens 32 matcher. Han har även gjort 7 mål på 12 landskamper. Han måste dock vara bra för att Arsenal ska blanda sig in i toppstriden. Defensivt sett håller Arsenal fortfarande hög klass. Arsenals fans ber förmodligen till högre makter om att Gilberto Silva ska få vara skadefri. För det är han som kommer stabilisera laget och ge utrymme till Hleb, Fabregas, Flamini och Rosicky som alla är passningsskickliga små mittfältare.

Säsongens tränare - Sam Allardyce, Newcastle
Säsongens målvakt - Peter Cech, Chelsea
Säsongens försvarare - John Terry, Chelsea
Säsongens mittfältare - C.Ronaldo, Man Utd
Säsongens anfallare - Fernando Torres, Liverpool

Skytteligan
1. Fernando Torres, Liverpool
2. Didier Drogba, Chelsea
3. Obafemi Martins, Newcastle

PL 6-10

Premier League-tävlingen fortsätter. Plats 6-10.

6. Tottenham - Tyvärr alla Spursfans. Det blir inte Champions League den här gången heller. Det kommer läggas ett enormt stort ansvar på mittbacken Ledley King om laget ska lyckas i år. De andra försvararna är för ojämna för att Tottenham ska nå högre höjder. Mittfältet luktar tråkigt och den ordentliga spetsen saknas. Visst, jag är förtjust i yttermittfältaren Aaron Lennon men jag har svårt att se att han kommer dominera en hel PL-säsong. Laget har en bra bredd och spets på anfallssidan. Berbatov, Defoe och Bent håller alla väldigt hög klass. Keane tycker jag dock är överskattad. Det som ligger lagets duktiga anfallare i fatet är vilken mittfältare som ska leverera avgörande passningar. Det saknas.


7. Portsmouth - Laget kommer smyga till sig en sjunde plats i årets PL. Enligt mig har Portsmouth en av seriens mest underskattade spelare i mittfältaren Niko Kranjcar. Lagets backlinje med Sol Campbell och Lauren i täten håller bra klass för att Portsmouth kommer placera sig strax över mitten. Muntari och Mendes kanske kan komma till rätta med Kranjcar bredvid sig. Och framåt är laget väldigt oberäkneliga. Portsmouth har många anfallare som kan hitta på oväntade saker. Förra säsongen var laget väldigt lyckosamma i sitt anfallsspel. Jag tror att många spelare har växt efter en övertygande säsong förra året.


8. Everton -  är ett av Englands absolut äckligaste lag. Föreningen har alltid fått leva med att vara tvåa i Liverpool. Så kommer det även se ut i år och förhoppningsvis i all framtid. Laget har dock en riktig klasspelare i Tim Cahill som gör mycket mål för att vara en mittfältare. Andy Johnson är en pålitlig målskytt som håller hög klass. Det ska även bli intressant att se vad Steven Pienaar kan åstadkomma i Premier League. Och om Mikel Artetas formkurva fortsätter peka uppåt så har Everton ett väldigt starkt mittfält. Precis som Blackburn så känns Evertons försvar något osäkert.


9. Blackburn -  har en av ligans äckligaste spelare i Robbie Savage. De ska dock sägas att det finns en del intressanta spelare i laget. Samernas bidrag till PL Morten Gamst Pedersen gjorde en bra säsong i fjol och han kommer vara viktig för Blackburn även i år. Benni McCarthy är en duktig anfallare som kommer göra en del mål. Jag gillar deras mittfältare Brett Emerton. Sedan har dom lyckats värva, i mina ögon överskattade, Roque Santa Cruz från Bayern München. Defensivt så känns Blackburn något osäkert. Ändå räcker det till att bli ett mittenlag. Det är inte roligt att möta Blackburn eftersom dom är ett väldigt fysiskt lag.


10. Manchester City - Föreningen har värvat friskt under uppehållet. Lagets tränare är fostrad i IFK Göteborg och han har handlat ihop ett, i stort sett, nytt lag. På målvaktsidan har Manchester City Andreas Isaksson och Peter Schmeichels son, Kasper. Det ska bli kul att se vad Isaksson kan åstadkomma. För tillfället är han dock skadad. Något som han varit alldeles för mycket den senaste tiden. Därmed missar han lagets säsongsinledning . Backlinjen är lagets svagaste lagdel och det är nog tur att de har värvat kroaten Vedran Corluka. Mittfältet kan lika gärna bli fågel eller fisk. Klart är dock att Elano och Petrov är bra. Sedan kommer Dabo, Geovanni och Gelson bli riktigt intressanta att följa. Anfallsduon Bojinov och Bianchi kommer vara riktigt vassa för City. Om laget får en bra start så kan det här året bli kul för alla City-supporters.

Mål som mål

Måndagen slutade med ilska. Jag blev så arg att jag, under pågående msn-samtal, loggade ut från datan och gick till sängs. I ren frustation och ilska. Anledningen stavas Martin. Och nu ska ni få ta del av upphovet till mitt arga beteende.

A. Fan vad het Marcus Berg är. Vilka mål han gjorde mot Gefle! Nu har han gjort 13 mål.
M. Jo, men tråkigt att fyra av målen kommit till på straff.
A. So?
Och här startar en diskussion som varade i femton minuter innan jag blev alldeles för jävla arg. Jag ska sammanfatta.
A. Så du tycker inte att Marcus Bergs prestation är lika bra som ifall han bara gjort spelmål?
M. Nä. Absolut äntä.
A. Varför?
M. Det är ju äntä alls svårt å göra mål på straff.
A. Så hur förklarar du att VM-matcher avgjorts genom att spelare har missat straffar?
M. HAHAHAHAHA. Du kan ju äntä jämföra Marcus Berg med VM-matcher!
A. Puhhh. Nähä ok. Visst. Men tycker du inte att ett straffmål är lika mycket värt som en cykelspark i krysset?
M. Nä.
Och här brast det totalt. Så min fråga är nu, eftersom jag inte orkade i går. Martin. Är ett mål efter friläge lika mycket värt som ett skott från 20 meter?

Bara för att förtydliga. Mental styrka är en egenskap som en målskytt bör ha. För att göra straffmål krävs den egenskapen i allra högsta grad.

Från Bohusläningen till franska rivieran

En vecka kvar på Bohusläningen. Det har varit en bra tid på tidningen. Sista veckan blir nog bra den med. Måndag, Oddevold - Jonsered. Tisdag, Träffa Christian Lindström på ÖIS-gården. Torsdag, Örgryte - Ljungskile. Sedan en vecka i Helsingborg. Och därefter åker jag till franska rivieran. Aaannddd theeeenn (för er som sett Dude where's my car) skola.

Jag är precis som Anders. Jag ljuger. Det sitter inpräntat i hjärnan. Utan att jag tänker på det. Det bara är där. Varför?
Alltså, om telefonen ringer när jag ligger och sover så svarar jag. Om då den som ringt till mig hör att jag låter trött och frågar om jag sover så svarar jag, utan att tänka efter, NEJ.
Varför ljuger jag?
Det är som att det är finare och mycket bättre att svara, Nädå jag sover inte, jag ligger bara å drar mig.
Jag försöker sluta ljuga. Men det går inte.

Dagens låt, Ane Brun - To Let Myself Go

PL plats 11-15

Det är dags att fylla på lag i PL-tabellen. Den här gången har vi kommit till placeringarna 11-15.

11. Aston Villa - Laget har en mycket duktig manager i Martin O´Neill. Jag förstår dock inte vad han gör i Aston Villa. Birminghamlaget har nämligen en väldigt tråkig trupp. Nigel Reo-Coker är ett bra nyförvärv som kommer bli mycket värdefull för laget. 21-årige Luke Moore, egen produkt, är en spännande spelare som mycket väl kan få sitt stora genombrott den här säsongen. Även strikern Gabriel Agbonlahor kan få sitt genombrott i år. Men Aston Villa har en dålig defensiv som inte doftar ungdom med Olof Mellberg, Martin Laursen och Wilfred Bouma. Laget har även en tunn trupp. Men tack vare bra coaching, tråkspel, många oavgjorda resultat och firma Moore/Agbonlahor så kommer laget att ta värdefulla poäng.



12. Middlesbrough - Gareth Southgate har fått ett års erfarenhet som tränare. Laget har förstärkt med Tuncay Sanli, Jonathan Woodgate, Jeremie Aliadiere och Luke Young. Samtliga spelare kommer vara ordinarie. Vänsteryttern Stuart Downing och anfallaren Yakubu är två bra spelare som kommer få ta ta stort ansvar den här säsongen. Mittbacken Robert Huth är stor och tysk. Tillsammans med Woodgate har laget fått ett bra mittbackspar. Det som saknas är en kreativ motor på innermittfältet. Laget har även en del spelare som är skadebenägna.

13. Bolton -
Sammy Lee har förlorat duktiga försvararen Tal Ben Haim till Chelsea. Därmed är Bolton väldigt försvagade i sin försvarslinje. Framåt ser det hyfsat ut. Christian Wilhelmsson,, Stelios Giannakopoulos och Kevin Nolan är alla hyfsade mittfältare. I anfallet hittar vi El Hadji Diouf som även han är hyfsad och Nicolas Anelka som, när han är på rätt humör, är väldigt bra. Mycket hyfsat när det gäller Bolton alltså. Men jag tycker det speglar deras lag på ett bra sätt.



14. West Ham - Föreningens Isländska ägare Eggert Magnusson har köpt in Fredrik Ljungberg, Craig Bellamy, Scott Parker, Julien Faubert och Richard Wright. Därmed har det anslutit bra spelare som kommer bidra till att laget stabiliserar sig i PL. Det många inte tänker på är att West Ham har gjort sig av med Yossi Benayoun, Nigel Reo-Coker, Teddy Sheringham, Marlon Harewood och Paul Conchesky. Lägg där till att förra säsongens hjälte Carlos Tevez förmodligen går till Man Utd. Laget har en dålig backlinje som innehåller alldeles för många osäkra kort. Lucas Neill måste vara skadefri annars kommer West Ham få det riktigt tufft. På mittfältet ser det helt okej ut för londonklubben nu när Ljungberg och Parker signat. I anfallet finns potential i Bobby Zamora och Craig Bellamy. Förra året var det riktigt nära att laget degraderades och det viktigaste nu är att West Ham stabiliserar sig. På sikt kommer klubben avancera till ett bra PL-lag.

15. Fulham - Fulham får ett jobbigt år. Laget har blivit av med två offensiva spelare i Vincenzo Montella (det lilla flygplanet) och Tomasz Radzinski. De har försökt att ersätta med David Healy (han som spottar mål för Nordirland). Han kommer dock att bli backup till anfallsduon Brian McBride och Collins John. Om någon av dessa herrarna får en jobbig skada så kan Fulham hälsa hem. Då tror jag att degradering väntar. Mittfältet ser riktigt tråkigt ut och det är högst troligt att lagets taktik blir långa bollar upp på forwards. I backlinjen har manager Lawrie Sanchez värvat Nordirlands lagkapten Aaron Hughes som han tidigare bossat över i det grön-vita landslaget. Han kommer få ta ett stort ansvar eftersom övriga backar inte håller måttet.


PL 07/08

En Premier League-tävling är ett måste för att göra skola till ett roligare år. Därför har jag startat en prestigefylld  kamp mellan mig, Jesper och Martin. Tidigare har vi haft en liknande tävling, fast då gällde det Champions League. Det var inte helt otippat att jag stod som segrare efter CL-finalen. Martin och Jesper var bra förlorare och de hyllade mig med Champagne och fina tal. I skrivande stund har vi även en Allsvensk-tävling som är i full gång. Vi kommer att presentera våra tips på bloggarna. Fem lag ska publiceras vid fyra olika datum. När vi presenterar de fem bästa lagen så ska vi även avslöja årets tränare, målvakt, back, mittfältare, anfallare samt ligans tre bästa målskyttar. Domare är Lars Aronsson, Bohusläningens sportredaktion.

16. Birmingham - kommer få en tuff säsong. Olivier Kapo har köpts in från Juventus och han kommer bli nyttig för sitt lag. Birmingham får sikta in sig på att hänga kvar och vinna derbymatcherna mot Aston Villa. Richard Kingson från Hammarby. Det är ju ett skämt. Fast å andra sidan, Chelsea anställde ju Magnus Hedman.

17. Reading - Trots att Reading kallas för The Royals så blir det ingen kunglig säsong i år. Laget har tappat viktiga mittfältaren Steve Sidwell till Chelsea. Anfallarna Kevin Doyle och Leroy Lita håller inte tillräckligt hög nivå för att skjuta laget till högre höjder. Emerse Fae och Khalifa Cissé kommer få dra ett tungt lass den här säsongen. Laget har en duktig vänsterback i Nicholas Shorey.




18. Wigan - Andreas Granqvist i en PL-trupp. Då ska man bara åka ur. Han håller en medelmåttig-allsvensk klass. Wigans backlinje är inte bra och det kommer tabellen visa. Mario Melchiot och Titis Bramble känns väldigt dåtid. Även mittfältet känns dåtid med spelare som Antione Sibierski (som ändå är helt okej), Kevin Kilbane och Denny Landzaat. För att inte tala om anfallarna Emile Heskey och Henri Camara. Nä, det blir helt klart en jobbig säsong för Wigan.

19. Sunderland - åker ur PL den här säsongen. Roy Keane har ändå försökt att värva ett par spelare som Kieran Richardson, Dwight Yorke och Michael Chopra. Men ingen av dem imponerar. Dwight Yorke känns riktigt avdankad och han kommer närmast från Sydneys långa stränder. Trots att han och Trinidad & Tobagos andra anfallare Stern John nu återförenas så kan inte supportrarna vänta sig några mirakel ala T & T - Sverige. I försvaret ska den gamle Celtictjuren Stanislav Varga försöka skrämma livet ur motståndarnas anfallare. Men det håller inte för Sunderland.

20. Derby - Det kommer inte bli en rolig säsong för nykomlingarna. Inga spektakulära värvningar alls, vilket man inte kan begära av ett nykomlingslag. Steve Howard gjorde 16 mål förra säsongen. Så många blir det inte i år även om han säkert kommer hamna i målprotokollet några gånger. Laget har även värvat Robbie Earnshaw från Norwich som kommer bli viktig för laget. Men Derby kommer få en väldigt tuff resa den här säsongen. Främst för att laget är riktigt svaga bakåt.

Coverlåtar

Det är inte ofta det händer att det görs bra coverlåtar. Det finns dock några undantag till covers som det svävar en viss magi över. Jag tänker främst på Jeff Buckleys version av Leonard Cohens Hallelujah, Joakim Berg och Peter Svenssons version av Eldkvarns Kärlekens Tunga, Anna Ternheims version av Broder Daniels Shoreline, The Bands version av Bruce Springsteens Atlantic City och Placebos version av Kate Bush Running up that hill. Idag hittade jag ännu en magisk coverlåt som gav mig underbara rysningar. Lyssna och njut.
http://www.youtube.com/watch?v=6RxIisS5w9w

En epok har gått i graven

Det finns vissa fotbollsspelare som man känner extra mycket för. Sådana som man följer i vått och torrt och som man skyddar i allt. Därför kommer man givetvis till dagar då de här favoritspelarna lägger skorna på hyllan. Det är inga roliga dagar. I dag är en sådan dag. Det är sorgligt. Stig Töfting har nämligen meddelat att han gjort sin sista fotbollsmatch. Jag kommer minnas honom för oändligt många saker. Han var en otrolig karraktär. Både på och utanför planen. Stig Töfting var en riktigt underskattad fotbollsspelare för människor som inte kan dansk fotboll.
Här följer en del rubriker som Töfting skapat under sin långa fotbollskarriär:

1999 dömdes han till 20 dagars fängelse för att ha misshandlat en supporter som förolämpade honom i Duisburg.

2000 fick han fyra månaders villkorligt fängelsestraff sedan han skallat restaurangchefen på La Ketchup i Köpenhamn.

2002 bråkade han med Jesper Grönkjaer på Danmarks träning inför VM. Det slutade med ett blått öga för Töfting
som startade bråket med att lägga isbitar i Grönkjaers shorts.

I VM 2002 fick David Beckham smaka på dansk dynamit. Rejält också.

2002 slog han ner en krögare och kökschefen på VM-lagets avslutningsfest, vilket slutade med sparken från klubblaget Bolton och fyra månaders fängelse.

Samma år fick han sparken från Århus efter att lagets julfest ballat ur. Det slutade med att han hamnade i slagsmål med en lagkamrat.

2004 lånade han ut 600 000 danska kronor till kompisen Jimmy Nilsson som då var president för Hells Angels.

Samma år hotades han av åtal sedan han slagit en fotgängare över strupen. Fotgängaren gav Töfting fingret när han körde mot rött ljus med sin bil.

2006 samlade han in 100 000 kronor till flodvågens offer i sydostasien.

Här är hans klubbar genom åren:
Århus
Hamburg
Duisburg
Odense
Bolton
Häcken
Randers


image142
Stig Töfting gjorde 41 landskamper för Danmark.