På tiden att LSK bevakas

Måste säga att jag tycker det är kul att Radio Väst ska hårdbevaka Ljungskile SK. Bevakningen av den allsvenska föreningen har varit usel. Inga lokala medier visste ens om att LSK:s nya mittback - från Kroatien - befann sig i Ljungskile innan kontraktet var skrivet. Och han var där och tränade i cirka två veckor. Inte en chans att någon annan allsvensk förening skulle kunna komma undan med det. Det är beklagligt.
Därför är det - som sagt - kul att Radio Väst gör en rejäl LSK-satsning. Kan tänka mig att Stefan Elofsson är hjärnan bakom verket. Hur ska Bohusläningen kontra? Spännande.
Ska även bli kul att se hur David Wilson tacklar radions bevakning. Innan tror jag att han varit nöjd med att få jobba i det tysta. Hoppas att Elofsson vågar gå på!

Mycket hockey. Linköping i tisdags. Gävle i dag. Det är kul. Hockeyfolket är riktigt bra på att ta hand om pressen. Servicen i Södertälje och Linköping är av hög klass.

Intressant landslagstrupp som Lagerbäck och Andersson tog ut. Kul att Lindgren och Berg kom med. Sedan är jag riktigt nyfiken på Peter Larsson. Av allt att döma så kommer han att ta den fjärde mittbacksplatsen till EM. Men är verkligen Safari bättre än Stenman? 

Förutom att Lindgren gick till Ajax så får väl Chippen och Pricas övergångar ses som uppsving i karriären. Visst passar Chippens spelstil bättre i Spanien än i England. Blir intressant att se hur hans personlighet passar i Spanien. Den passade ju inte i Frankrike eller England.



En ledig dag

Ledig i dag. Ändå sitter jag på redaktionen. Väntar på att Rasmus Lindgren ska ringa. Han är på läkarundersökning. Riktigt kul att hans imponerande insatser i Groningen uppmärksammas. Nu kommer han få chanser att visa upp sig i Champions League. Lagerbäck borde ta ut honom i landslagstruppen mot Turkiet. Annars är det löjligt. MFF-Danne är inte bättre. Och Lolo Chanko, ha.
Jag är säkrare på att Marcus Berg blir uttagen till kommande landslagstrupp. Elva mål i Groningen - lika många som Afonso och Geert den Ouden. Det är vasst.

I morgon åker jag till Linköping för att göra hockey. LHC möter Färjestad. Kanske blir ett besök hos Terese eller Adam.

No country for old men och Eastern promises är bra filmer. I dag tänkte jag se We own the night.

Nils - och alla andra Aikare som läser bloggen. Vad tycker ni om att Berth Milton vill köpa aktier i Hammarby?

Hoppas Cassano återvänder

Jag gillar verkligen Cassano. Hoppas att han återvänder till Roma inom kort. I Sampdorias match mot Fiorentina blev Cassano varnad och missade därför den kommande ligamatchen mot sitt kära Roma. Cassano ville verkligen spela mot sin förra klubb. Därför blev han otroligt ledsen när han fick det gula kortet.
Ni som inte har sett det. Kolla det här fantastiska klippet.  
http://www.youtube.com/watch?v=YMaST8Tdm3E   

Viktig handbollsmatch mot Tyskland i kväll. Fasiken vilken rysare det var mot Spanien i går. Jonas Källman klev verkligen fram och visade styrka och kvalité - det skriver jag inte bara för att han avgjorde.
Kim Andersson tycker jag fortfarande är överskattad. Marcus Ahlm är väl Sveriges bäste spelare i turneringen.
Sedan är det alltid lika underbart när Jan Lennartsson avslutar anfallen. 
Men Tyskland blir nog för svåra.

Det känns riktigt löjligt att Bosse Nilsson tar över tränarsysslan i Helsingborg. Var det Henkes förslag? Anfallaren kommer helt säkert att bestämma väldigt mycket nu. Och vem hoppas dom ska ta över laget till sommaren? Morten Wieghorst? Soppan HIF fortsätter.

Filmtips. Juno, American Gangster och I am Legend. 

Har vänt på dygnet. Är hemma tre varje natt - efter jag har jobbat. Har svårt att varva ner då - därför blir det en del filmtittande. Är hyfsat morgontrött. Men jag har faktiskt börjat simma och träna innan jag börjar jobba. Det hjälper mig att bli pigg. Bekvämt med gym och bassäng vid jobbet.

Och Rasmus Lindgren och Marcus Berg fortsätter att dominera i Holland.





Torres är Premier Leagues bästa anfallare

Imponerande av Manchester United att besegra Skatorna med 6-0 i dag. C.Ronaldo är i en lysande form. Imponerar gör även Fernando Torres som är Premier Leagues bästa anfallare. Hans lag är dock inte lika lysande och det är beklagligt hur Benitez coachar sitt Liverpool. Jag menar, Voronin spelade från start i dag. Han har ju varit i frysboxen under en längre period. Mycket märkligt.

Groningen vann med 3-2 i dag och Rasmus Lindgren var lagkapten. Jag är övertygad om att han är bättre än både Daniel Andersson och Lolo Chanko.

Ska bli kul med handbolls-EM. Sveriges form verkar dock inte vara på topp. Islands-matchen blir en rysare som Sverige måste vinna för att kunna ta sig till OS i Peking. Frankrike kommer att vinna gruppen.

Ed Belfour var grym mot AIK. Men efter matchen var han pinsam. Då samlades flera journalister runt honom - i Leksands omkäldningsrum - för att ställa frågor. Han gillade inte alls läget och svarade oftast med ett ord på frågorna. Han försökte även gå därifrån flera gånger - mitt i intervjun. Riktigt dåligt av en kille som varit en av världens bästa målvakter. Vad tror han liksom när han kommer till Sverige och Leksand. Då måste han ju vara medveten om att det mediala intresset för honom är stort.

Kompis det går bra nu

Nu. Precis nu lever jag upp till Jespers bild om vad jag gör när jag är i lägenheten. Andas in luft från Mälaren, lyssnar på kent och dricker rött. 

Jag har varit ledig i dag efter att ha jobbat måndag till torsdag. Först hjälpte jag Ante att flytta. Sedan lunch på en italiensk restaurang. Därefter begav jag mig iväg på ensam hand för att leta efter ett bord. Hittade dock inget och om jag ska vara ärlig så var jag inte särskilt bra på att leta efter bord. Ville ju göra andra - lite roligare - saker under min första lediga dag i Stockholm. Tog därför tunnelbanan från Odenplan till Medborgarplatsen. Gick runt och tittade på folket i bajenland innan jag vandrade in på ett fik. Samma väg tillbaka. Systembolaget. Vin. Svart öl. Hem. Och här är jag nu. Snart hem till Ante och höra på hans mäklarsnack innan våran väg tar oss ut i vimlet.

Jag har haft fyra bra dagar på tidningen. Förvånandsvärt bra faktiskt. Första dagen - i måndags - var det tokkaos på redaktionen. Charlotte Kalla kom hem från sin tour de ski-succé och Kajsa Bergqvist meddelade att hon slutar hoppa höjd. Nyhetschefen beordrade samtliga att "go for the drama". Yes, tänkte jag.
Gjorde dock inte så mycket mer än att samla intryck. Jo, just det. Jag gjorde nedsläpp. Kommande elitseriematcher.

Dag två fick jag desto mer att göra. Gjorde en artikel om att Hammarbys fystränare förstörde för Joakim Jensens tilltänkta övergång till Ljungskile. Fick även åka på presskonferens med handbollslandslagets förbundskapten Ingemar Linnéll och Ola Lindgren. Sedan intervjuer med Marcus Ahlm och Dalibor Doder. 
Blev även tillägg till Real Madrids jakt på Johan Elmander. Där skrev jag om vilka fler anfallare som Real är intresserade av. Tog givetvis chansen att få in några fina ord om Totti i kommentaren till Vucinic. 

Tredje dagen fick jag åka på hockey. AIK-Leksand inför storpublik på Hovet. Tanken var att jag skulle bevaka matchen i fall det blev stök. Matchen var dock av lugn karraktär. Tyvärr. Fick dock order om att skriva om matchen. Sagt och gjort. Knappade ner 1 700 tecken på laptopen som jag fått av Expressen - så nu har jag två bärbara datorer hemma. Nyhetschefen: "Jobbet är väldigt bra men jag vill att du kapar texten till 900 tecken".
Samma dag gick det galet för de tre Elfsborgsspelarna - Johan Wiland, Stefan Ishizaki och Samuel Holmén - som skulle flyga till landslagets läger i Costa Rica. Personligen tycker jag inte att händelsen var ett dugg konstig. Elfsborg klarar sig ju inte ens i Europa.

Fjärde dagen fick jag göra ett arbete om svenska fotbollslandslagets januaritrupper. Syna samtliga trupper sedan 2000 för att se vilka spelare som fick göra debut och vilka som sedan klarade att slå sig in i kommande mästerskapstrupp. 
Samtidigt som jag gjorde landslagsknäcket så befann sig Johan Orrenius i Milano för att träffa Zlatan. Det var stort på redaktionen. David Fjäll - på Svenska Fans - fick den första intervjuen med Zlatan. De skulle träffas innan Ibras träning. Mitt i intervjuen kom en italienare från Inters tränarstab och ville avbryta deras snack eftersom lagets träning skulle börja. Zlatan tittade på ledaren och sa: "träningen börjar när jag kommer".
När Orrenius senare intervjuade Ibra så avslöjade han att hans son ska få en lillebror. "Jag kör på liksom. Det är bidrag som gäller nu. Män gör män".

Då har jag försökt att sammanfatta mina första dagar i Stockholm. Jag har det bra och jag är ganska nära att leva efter min dröm. Men visst, det kan vända snabbt. Jag har säkert glömt bort massa saker men det är ovannämnda saker som jag tänker på nu när jag sitter här på Sveavägen och andas in luft från Mälaren, dricker rött och ...... där förstörde jag för dig Jesper. Jag tror dock att du förlåter mig. kents toner strömmar inte längre ut från högtalarna. Istället är det Laaksos fantastiska låt Västerbron som förgyller min tillvaro. 

Förresten. Tack Petter!

Mot Stockholm

I dag åker jag till Stockholm. På måndag börjar min praktik på Expressen. Jag kommer att uppdatera bloggen inom kort. Hoppas alla får ett bra 2008. So long.