Humorfaktor på hög nivå

Det här klippet är utan tvekan något av det roligaste jag har sett. En tysk maffiagubbe som stolt visar upp sitt imperium och bjuder på otroligt bra humor. En greve utan dess like. Och vem fan är Verner?
http://www.youtube.com/watch?v=Zgw63hT_tIs

Tunghysteri

Jag hatar när människor äter mjukglass. Det finns inget som är värre än att se någons tunga fara runt den där glassen. Mjukglass i strut och våffla borde förbjudas. Eller, affärerna som säljer mjukglass i strut och våffla borde vara tvugna att ha ett rum. En slags lokal. Ja, en mjukglasslokal. Dit måste folk som köpt en mjukglass i strut eller våffla gå in tills deras tungor har slickat färdigt. Jag vill kunna ha den friheten att själv kunna välja vems tunga jag vill se. Bägare är helt okej. Då får glassälskarna hjälp av en sked. Då slipper man se deras äckliga tungor.



Helsingborgsfestivalen går mot sitt slut. Hela grejen är ungefär som Uddevallas Fjordfestival. Folk från landet beger sig till city för att festivala. Det kanske händer två gånger om året att dom, i vanliga fall, åker till stan för att festa loss. Men nu är det festival och det ska det fanimig firas. Dom är inte så charmiga. Gapiga och skrikiga. Däremot har Helsingborg lockat hit en hel del bra artister. Jag var på Lisa Miskovsky i torsdags och hon var helt okej. Efter hennes spelning så tog pojkspolingarna i Mando Diao över scenen. Då gick jag till PL13. Idag ska jag på Tomas Andersson Wij och Weeping Willows.
Var ute i nattvimlet med Martin igår. Utposten och Tempel var bra. Det visade sig att Martin känner mc-folk. Trevligt.



Vårt rikes konung håller på Djurgården. Den bomben fick samtliga kvällstidningar att tappa andan. Tydligen var knäcket så bra att Aftonbladet toppade med nyheten. Jag har iallafall tagit för givet att Kungen hejar på Djurgården.


Annars lugnt och ledigt tills på måndag. Har införskaffat Snabba Cash och Tärningsspelaren som jag ska sysselsätta mig med. Jag har även köpt kentbiljetter till deras spelningar i Göteborg och Köpenhamn. Det var dom som passade bra in i schemat. Fick dock sittplats i Lisebergshallen eftersom ståplats tog slut på tre minuter. Samtliga biljetter tog slut på en kvart.

Dagens låt, Mew-Snow Brigade

Svengland

Tillbaka till samtiden. Det är namnet på kents kommande skiva som släpps 17 oktober.  Därefter inleder bandet en turné runt om i Norden. Helt lysande att kent kommer spela på mindre ställen än vad dom gjort de senare åren. Fredag 27 juli släpps biljetterna och jag kommer skaffa plåtar till KB Hallen i Köpenhamn, Lisebergshallen och Oslo Sentrumscenen. Fast det är ju klart, det blir svårt att motstå Olympen i Lund.
image141



Andreas Clarholm i Grundsund har gjort en lysande vårsäsong. Han har gjort 27 mål på elva matcher. Det har mynnat ut i att han är inbjuden till Örgryte IS för att träna. Idag ska ÖIS spela mot Manchester City som för tillfället är Premier Leagues mest omtalade fotbollslag. Men laget får dock klara sig utan Andreas Clarholm som valde att tacka nej till spel eftersom han har mycket att göra på jobbet. Detta gör honom till dagens, utan tvekan, största hjälte. Jag tror att han är ensam bland landets alla fotbollsspelare i lägre divisioner om att tacka nej till en sådan chans.



Det är mycket humor på Kamratgården. Kolla in den här klockrena intervjuen. Helt klart värd att spana in!
http://www.svenskafans.com/fantv/player/dev_flash.asp?clip=3602&cat=0&list=all 



Helsingborgs IF fortsätter att bjuda på härliga skratt. För ett par dagar sedan gick deras redaktion på SvenskaFans ut med nyheten om att Andreas Johansson var på väg att skriva på för dom. Tyvärr hade dom inte koll på att han hade skrivit på för Ålborg två timmar innan dom publicerade "the big news".
Nu spekuleras det i att Mathias Lindström, Ålborg, är på väg tillbaka till HIF. Noterbart är att innan ryktet tog fart så var han HIF-fansens största hatobjekt eftersom de tyckte att han svek föreningen när han flyttade till Danmark. För några månader sedan jagades han av flera Hifare i Helsingborg. Men tydligen läker tiden alla sår.




Folk undrar om Aston Villa kommer att ta sig in på min lista om Premier Leagues bästa anfall nu när de värvat  Marlon Harewood från West Ham. Svaret är nej.




Dagens låt, kent-Innan allting tar slut

På fri fot

image140

Äntligen är en av historiens största hjältar en fri man. Brotten har preskriberats. Tio år har nu gått sedan Joachim Posener gick under jorden för att han pekades ut som huvudman i Trustorhärvan. Polisen tror att han fick med sig minst 46 miljoner kronor när han försvann. Och som polisen har letat efter honom. Vid ett flertal tillfällen har de trott att de varit nära att gripa honom. Men icke.
Så här gick det hela till:
Joachim Posener tros ha planerat kuppen mot investmentbolaget Trustor från sin fängelsecell där han avtjänade ett sexårigt straff för grova ekonomiska brott i Danmark.
 Poseners kusin Thomas Jisander och dennes vän Peter Mattsson drogs in i planerna. Den senare introducerade enligt misstankarna engelsmannen lord Moyne i planerna.
Trustor hade precis sålt sin största tillgång, verktygstillverkaren Kanthal, för 894 miljoner kronor när svindeln sattes i verket.
19 maj 1997 köpte lord Moyne Trustoraktier av huvudägaren Per-Olov Norberg för 241 miljoner. Men han betalade först när han fått makten ? med pengar ur Trustors kassa.
När avtalet undertecknats hade kuppmännen fem bankdagar på sig att betala. Det gjorde de precis före stängningsdags i London 18 juni 1997. Totalt fördes kassan på 770 miljoner kronor över från Trustor i Sverige. Via Jisanders och lord Moynes privata konton betalade de sedan 241 miljoner kronor för aktierna i Trustor. Dessutom skickades 44 miljoner tillbaka till företaget. Sedan var affären klar.
I maj 1997 köper engelsmannen Jonathan Guinness, lord Moyne, köper röstmajoriteten i investmentbolaget Trustor.
November samma år rullas härva upp. Trustor har plundrats på över 700 miljoner kronor.
Juni 2001, Joachim Poseners vänner Thomas Jisander och Peter Mattsson döms av tingsrätten till fem respektive tre års fängelse för inblandning i härvan. Lord Moyne frias helt.

Nu e jag otroligt nyfiken på Poseners berättelser. Vad han har gjort, vart han har varit, vad som egentligen hände. Kom tillbaka till Sverige och berätta.

Dagens låt, Counting Crows - Long december

Lista över Premier Leagues bästa anfall

Jag tycker Magnus senaste kommentar var vädigt intressant. Jag blev inspirerad av att ta reda på vilka engelska lag som egentligen har de främsta anfallsbesättningarna för tillfället. Efter noga övervägande kom jag fram till följande. Listan kommer att uppdateras när något lag förstärkt eller försämrat sitt anfall och därmed avancerar på listan.

1. Liverpool - Torres, Kuyt, Crouch, Voronin och Babel.

2. Chelsea - Drogba, Sjevtjenko, Pizarro och Kalou.

3. Man Utd - Rooney, Saha, Smith och Solskjaer.

4. Newcastle - Owen, Martins, Viduka, Luque och Ameobi.

5. Tottenham - Bent, Berbatov, Defoe och Keane.

6. West Ham - Tevez, Bellamy, Zamora, Ashton och Harewood.

7. Arsenal - Da Silva, Van Persie, Walcott, Adebayor och Bendtner.

8. Middlesbrough - Tuncay Sanli, Yakubu och Aliadiere.

Därefter följer lag som Portsmouth, Everton, Bolton, Fulham och Aston Villa. Räkna med att Manchester City kommer ta sig in på listan.


Dagens låt, The Strokes - Someday.

To know you means a lot of things, lot of love, lot of dreams

Rödvin och Sophie Zelmani är en oslagbar kombination. I can't change, Gone with the madness, Oh dear, So long, To know you och Going home på repeat. Hela tiden. Om och om igen. Tiden står stilla. Hon är klockren. På alla sätt och vis.



Jag har lovat Magnus att skriva några rader om Tottenham. Laget som har en hemmaarena med det vackra namnet White Hart Lane. I år fyller David Ginola 40 år. Fransmannen är absolut en av Londonklubbens främsta lirare någonsin. Mellan 1997-2000 spelade han 100 matcher för Tottenham. Han hade en otroligt bra blick för spelet och en väldigt känslig vänsterfot. Det här klippet visar hans elegans
http://www.youtube.com/watch?v=xnG7y3opv6U
Tottenham rankas som nummer fyra av klassiska "The Big Five". Övriga lag som räknas som de fem största i England är Liverpool, Arsenal, Manchester United och Everton.
Laget har haft flera stora profiler genom åren. Förutom David Ginola tänker jag främst på Gary Lineker, Pat Jennings, Glenn Hoddle, Ray Clemence, Chris Waddle, Paul Gascoigne, Teddy Sheringham och Jürgen Klinsmann.
Men precis som solen så har även Tottenham sina fläckar. Laget har inte vunnit någon titel sedan 1999. Då segrade Londonklubben i den engelska Ligacupen. Sedan dess har Tottenham haft svårt att nå riktiga framgångar. Innan varje säsong startar så är alltid lagets supportrar väldigt hoppfulla inför vad som komma skall. Så är det även i år. Inför årets säsong har dom handlat Darren Bent från Charlton. Det är föreningens dyraste köp genom tiderna. Personligen tror jag inte att Tottenham kommer blanda sig in i årets toppstrid. Laget kommer hamna någonstans mellan fjärde och sjätte plats. Och kanske blir det Champions League för dem nästa säsong. Mycket beror på om Arsenal fortsätter att förlora spelare. Det ryktas ju att Fabregas, Ljungberg och Gallas är på väg bort från Gunners. Det kan bli Tottenhams väg ut till fotbollens finrum, för att citera Thomas Nordahl.
"Tottenham har världens näst bästa anfallsbesättning. Bara Barcelona har bättre". Citatet är hämtat från Magnus. Jag håller absolut inte med. Personligen tycker jag att supportrarnas nya favorit Berbatov är överskattad. För tillfället så har Barcelona, Bayern München och Liverpool världens tre bästa anfallsbesättningar. Tottenham är långt ifrån deras kapacitet.



Wimbledon och Swedish open. Mycket tennis det senaste. Grästurneringens final var lysnade. Härligt att Federer vann. Men det var allt bättre förr. Nu för tiden finns det inga riktiga karaktärer som jag vill följa inom tennisen. Tänk för ett par år sedan när Mikael Pernfors vann en turnering i USA. En reporter frågade vad han skulle göra för vinstpengarna. "Jag ska festa upp dom".
Eller för den delen Mats Wilander som satte sig på en flygplats och knåpade ihop en dikt som han döpte till Droppen.
Vilka hjältar!
Jimmy Connors är ändå en av de största genom tiderna. Kolla bara det här klippet. Martin, du måste älska honom.
http://youtube.com/watch?v=ceB4ZpeJPao



I can only sense happiness if the music is sad.
Zelmani fortsätter vara bra.

Helsingborgs IF

76271-139

                                                  Vad fan är detta?

Överskattade idrottare

IFK Göteborg-Malmö FF på ett regnigt Ullevi igår. Fotboll går ut på att göra flest mål. Det spelar inte alltid stor roll om man spelar ut sin motståndare. Fråga Real Madrids styrelse. För faktumet består, att det lag som gjort flest mål när domaren blåser av matchen har vunnit. Blåvitt spelade fullständigt ut Malmö igår. Väldigt, väldigt längesedan jag såg IFK Göteborg spela så bra fotboll. Stefan Rehn har verkligen klarat av att förmedla budskapet om att spela fotboll. Ändå står Skåningarna där som vinnare efter slutsignalen. Jag blir väldigt förvånad om Sören Åkeby inte får sparken av Borg och Madsen. Det är lite som Real Madrid, än en gång. Malmö vinner men de spelar riktigt dålig fotboll. Långa bollar upp på Junior ihopp om att brassen ska hitta på något på egen hand. Anders Andersson är dock en av få som är mycket bra hos Skåningarna. I Blåvitt imponerade framförallt Gustav Svensson, Adam Johansson och Ragnar Sigurdson. Gårdagens konstiga scenutveckling kommer dock inträffa fler gånger under årets lopp för IFK Göteborg. Det är smällen de får ta när de spelar med ett innermittfält bestående av en som är född - 90, Jakob Johansson, och den andra som är född - 87, Gustav Svensson. Men det är kul att någon tränare vågar.

Fernando Torres. Nu ryktas det om att han är helt klar för Liverpool. Årets övergång.

image138


Malin Baryard. Så heter Sveriges genom tiderna mest överskattade idrottare. Här följer hennes meritlista.
1999 - 1:a SM (lag), 2001 - 2:a EM (lag), 2002 - 2:a VM (lag), 2003 - 5:a EM och 7:a (lag). Då är faktiskt Rolf-Göran Bengtsson större. Hans individuella placering på EM 2001 imponerar mer än alla Baryards placeringar. Då tog han brons.

Jesper Parnevik är en annan överskattad svensk idrottare. Överskattad är även Maria Akraka.

TV4 börjar verkligen visa vilken typ av journalistik de står för. Patrik Ekwall var ankare under måndagens fotbollskväll. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna Ola Wenström. Men det gjorde jag faktiskt igår. Fast så har dom ju den alltid lika lysande Hasse Backe. Nu har kanalen även lockat över Peter Jihde. Nu väntar jag bara på att Robert Laul och Daniel Nylén skriver på för kanalen. Sedan har ju TV4 även Tilde de Paula att tillgå om det skulle krisa. Läste någonstans att hon är lyckligt kär? med Runar. Det säger väl det mesta om henne. Och framförallt om TV4.

FB var som vanligt fega och ynkliga när de försökte ge sig på WM i Stockholm.

Arsenal ser ut att få en tuff säsong. Henry är redan förlorad. Nu är Gunners även på väg att förlora Fabregas.

Dagens låt, Tomas Andersson Wij-Vi är värda så mycket mer