Spaniens seger förvandlades till okunnighet

 

Stockholm. Regn. Ledig. Titiyo - Longing for Lullabies och Sia - Breath Me på repeat. Känns fortfarande tungt att Italien åkte ur EM. Är irriterad på alla som hävdar att det var en seger för fotbollen att Spanien avancerade till semi. Jag kan verkligen inte förstå vad de menar. Vad gjorde Luis Aragones landslag som inte Roberto Donadonis gjorde, förutom under straffsparkarna? Inte gjorde de mål, inte skapade de fler eller bättre målchanser. 

Italien kom till EM som regerande världsmästare. Men från guldlaget i Tyskland 2006 saknades Totti - som vann passningsligan - och Cannavaro - som blev VM:s bäste spelare. Två tunga avbräck givetvis. Ändå gick Gli Azzurri vidare från "dödens grupp." I kvartsfinalen mot Spanien blev Italien än mer stukat, Pirlo och Gattuso tvingades se matchen från läktaren på grund av avstängningar. 

2006 var Cannavaro - Pirlo - Totti VM:s bästa centrallinje. Och nu - i en EM-kvartsfinal mot Spanien - tvingades Italien att klara sig utan ovannämnda tunga pjäser. Spanien vann och många tyckte att det var en seger för fotbollen eftersom Italien var för defensiva. Jag köper inte den kritiken. Inte för fem öre ens. Det är klart att Roberto Donadoni måste prioritera defensiven mot ett starkt Spanien och utan Pirlo, Gattuso, Cannavaro och Totti. Annars vore han en dum tränare. Det hade varit otroligt dumdristigt att beordra full fart framåt. För mig är det ren okunnighet att påstå att det vackra segrade eller att det var en seger för fotbollen att Spanien gick vidare. På tal om vackert. Vad är vackrare än att se de italienska spelarna stå uppradade innan avspark och - likt rocksstjärnor - sjunga Fratelli d'Italia?

Roberto Donadoni ska ha skit för en defensiv match under EM och det var lagets första - mot Holland. Men han insåg sitt fel och bytte ut halva laget. Cassano blommade ut, Aquilani fick chansen, Quagliarella och Di Natale kom in. 

Nä, nu ska jag träna. Sedan två jobbpass innan det bär av till Valencia. 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback